Irak
Boek

Irak ([2015])/ Paul Mason, vertaling [uit het Engels]: Dorette Zwaans ; eindredactie/bewerking: Corian Linnemans

Hoe lang wonen er al mensen in Irak? Wie was Saddam Hoessein? Kennismaking met Irak voor wat betreft de geschiedenis, het bestuur, landschappen, cultuur en dieren. Met kleurenfoto's. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Recensie

Via de serie 'Land in zicht'* maken kinderen kennis met allerlei landen over de hele wereld. In dit deel over Irak wordt na een korte algemene kennismaking ingegaan op o.a. de geschiedenis (een van de oudst bekende beschavingen), de regio's en hun rijkdommen, de natuur (watertekort, bedreigde soorten), de infrastructuur en de cultuur. Ook terreurgroep IS komt kort aan bod. Tot slot is er een overzicht van feiten en jaartallen. Het betreffende thema wordt aangegeven door pictogrammen en een gekleurde balk boven aan de bladzijden. De informatie staat in overzichtelijke tekstblokken met tussenkopjes. Vetgedrukte woorden als coalitie, extremist en sancties worden uitgelegd in de woordenlijst achterin. Kleurenfoto's, grafiekjes, landkaarten en gekleurde kaders met bijzondere feiten verduidelijken en verlevendigen de informatie. Een globale landkaart kunnen kinderen gebruiken voor een werkstuk. De oorspronkelijk Engelstalige uitgave uit 2012 is vertaald in vlot, maar soms pittig Nederlands; de inhoud is vrij actueel. Een vrij uitgebreid register wijst de weg en er zijn verwijzingen naar enkele boeken (van dezelfde uitgeverij), websites en een overzicht van bezienswaardigheden. Een goede eerste kennismaking met Irak voor kinderen van ca. 10 t/m 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461752710 | 48 pagina's

Titel Irak
Auteur Paul Mason
Secundaire auteur Dorette Zwaans ; Corian Linnemans
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2015]
Overige gegevens 48 pagina's - gekleurde illustraties, kaarten - 25 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Iraq. - Capstone Global Library Limited, (c)2012. - (Countries around the world)
ISBN 9789461752710
PPN 395936136
Rubriekscode Irak 991
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Irak
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Irak

Relaties/Serie

Land in zicht
Boek

Land in zicht (2014-...)

vol.
Uitgeleend