Le silence de la mer et autres récits
Boek

Le silence de la mer et autres récits (juillet 2015)/ Vercors, postface de Yves Beigbeder

Novelle, spelend tijdens de Tweede Wereldoorlog, over de nooit onder woorden gebrachte liefde tussen een Duitse officier en een Frans meisje, waarbij de vijandschap tussen beide volken een onzichtbare barrière vormt.

Aanwezigheid

Recensie

Le silence de la mer (het favoriete dunne boekje voor de Franse leeslijst) is de beroemde novelle van verzetsman Vercors (ps. voor Jean Bruller, 1902-1991), waarmee hij probeerde de smadelijk verslagen Fransen een waardige manier van verzet in te prenten. Hoofdpersoon in het verhaal is de Duitse officier Werner von Ebrennac, die in het begin van de oorlog geïnterneerd wordt bij een oude man en zijn nicht. Het is een gecultiveerde, indrukwekkende man met liefde voor Frankrijk, maar hij zal niet door de vijandige muur van stilte kunnen breken die de beide Fransen optrekken in een poging lijdelijk verzet te plegen. Het is nog steeds een lezenswaardige, stylistisch klassieke novelle, hoge literaire kwaliteit, ook politiek-historisch (Frans-Duitse relaties, Tweede Wereldoorlog) zeer interessant en verhelderend. Een zestal toegevoegde korte verhalen in deze uitgave geven aan dat Vercors zeker niet de schrijver was van slechts één meesterwerkje. Titel voor de leeslijst Frans. Kleine druk; krappe marge.

Specificaties

Frans | 9782253003106 | 187 pagina's

Titel Le silence de la mer et autres récits
Auteur Vercors
Secundaire auteur Yves Beigbeder
Type materiaal Boek
Editie Édition 77;
Uitgave [Paris] : Albin Michel, juillet 2015
Overige gegevens 187 pagina's - 18 cm
Annotatie Omslag vermeldt: Le silence de la mer suivi de La marche à l'étoile - Oorspronkelijke uitgave: 1942 - Met literatuuropgave
ISBN 9782253003106
PPN 400481804
Genre oorlogsroman - psychologische roman
Thematrefwoord Wereldoorlog II
Taal Frans

Relaties/Serie

Le livre de poche
Boek

Le livre de poche (1931-...)

vol. 25
Uitgeleend