Our little sister
DVD

Our little sister ([2016])/ directed by Koreeda Hirokazu

In een Japans kustplaatsje besluiten drie zussen na de begrafenis van hun vader hun jongere halfzusje in huis op te nemen.

Recensie

Japanse film en mangaverfilming (Umimachi diary) uit 2015 van Hirokazu Koreeda (Like father, like son; I wish). Drie zussen gaan naar de begrafenis van hun vader, die hen 15 jaar geleden in de steek liet. Daar ontmoeten ze hun halfzusje Suzu, die niet met haar moeder op kan schieten. De zusjes nodigen Suzu uit bij hen te komen wonen en ze gaat spontaan in op dat aanbod. Ze voelt zich zo welkom dat ze al gauw volkomen natuurlijk meegaat in de routine van alledag. Dan verwacht je dat er een drama aangekondigd wordt, maar dat gebeurt niet. De romantische en gestileerde film gaat over de langzame evolutie van het leven. 'Het subtiele drama Our Little Sister is een innemende, sterk geacteerde film en een groot genot om naar te kijken. Ook als het om de sombere kanten van het leven gaat, houdt regisseur Kore-eda de film zo licht mogelijk ', zegt Kevin Toma (Volkskrant 17-2-'15) en geeft 4 sterren. 'Hoewel Kore-eda soms onbeschaamd romantisch uit de hoek komt, is zijn licht ontkleurde relatie-vertelling in de grond ingetogen en wars van drama. Het lijkt wel of hem een binnenstebuiten gekeerde soap voor ogen stond (...), zegt Karin Wolfs (Cinemagazine.nl 16-2-'16) en geeft 3 sterren.

Specificaties

Japans | 5425019009892

Titel Our little sister
Uniforme titel Umimachi diary
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Ayase" ; Nagasawa" ; Akimi Yoshida ; Koreeda" Hirokazu
Type materiaal DVD
Uitgave [Gent] : Lumière, [2016]
Overige gegevens 1 dvd-video (128 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Haruka Ayase, Masami Nagasawa, Kaho, Suzu Hirose. - Japans gesproken, Nederlands ondertiteld - Gebaseerd op de mangastrip 'Umimachi diary' van Akimi Yoshida - Videoversie van de film: Japan, 2015
ISBN 5425019009892
PPN 400360063
Genre familieroman
Thematrefwoord Zussen
Taal Japans