Outlander. Season 1
DVD

Outlander. Season 1 ([2016])/ Ronald D. Moore

Wanneer een vrouw 200 jaar terug in de tijd wordt geplaatst komt ze terecht in de wereld van de Schotse clans waar ze zich als buitenstaander moet zien te handhaven.

Recensie

Eerste seizoen (2014) van een Amerikaans-Britse tv-serie, gebaseerd op de boeken uit de serie 'De reiziger' van Diana Gabaldon. Claire Randall (Caitriona Balfe), die verpleegster was in de Tweede Wereldoorlog, is in 1954 in Schotland op huwelijksreis. Maar door een vreemd voorval 'valt ze door de tijd' en belandt ze in 1743 midden in de Jakobitische opstanden, waarbij gevochten werd om een katholieke koning op de troon te krijgen. Ze ontmoet de knappe roodharige 'highland warrior' Jamie Fraser (Sam Heughan), die onmiddellijk verliefd op haar wordt. Claire moet zich razendsnel zien aan te passen midden tussen het strijdgewoel en kiezen tussen haar twee aanbidders in verschillende tijdperken. De serie werd goed ontvangen en vergeleken met Downton Abbey qua tijdreizen en betiteld als een feministische versie Game of thrones. Jessica McNeill Azar (Huffington Post 5-8-'14) schreef: 'A masterpiece of impressive depth ... It is amazing'. Sarah Hughes (Independent.co.uk 11-3-'15): 'Yes, it's a time-travelling, wish-fulfilment fantasy but it's done with such flair and attention to detail that it's impossible not to hop on board for the ride.' Uitgezonden op HBO-Nederland. 16 afleveringen.

Specificaties

Engels | 8712609648423

Titel Outlander. Season 1
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur John Dahl ; Caitriona Balfe ; Sam Heughan ; Diana Gabaldon
Type materiaal DVD
Uitgave Hilversum : Sony Pictures Home Entertainment, [2016]
Overige gegevens 6 dvd-video's (885 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Caitriona Balfe, Sam Heughan, Tobias Menzies. - Regisseurs onder andere: John Dahl. - Engels gesproken, ondertiteld in Nederlands of Italiaans - Gebaseerd op een boek van Diana Gabaldon - Videoversie van de televisieserie: Groot-Brittannië, 2014-2015 - Bevat ook onder andere: De kleding en kilts in Outlander ; De bewerking van een epos ; Authentiek weven
ISBN 8712609648423
PPN 400454041
Genre historische roman
Thematrefwoord Tijdreizen ; Schotland; 18e eeuw
Taal Engels

Relaties/Serie

Outlander
DVD

Outlander (2015-...)

vol. Seizoen 1
Uitgeleend