Bloesem in de sneeuw
Boek

Bloesem in de sneeuw twee vrouwen, twee verschillende tijden. De verdwijning van een kind brengt hen samen ([2016])/ Sarah Jio, vertaling [uit het Engels]: Harmien Robroch

Op 2 mei 1933 wordt Seattle overvallen door een sneeuwstorm en verdwijnt een 3-jarig jongetje. Als er ruim zeventig jaar later op exact dezelfde dag weer een sneeuwstorm is, gaat een journaliste op onderzoek.

Aanwezigheid

Recensie

Op 2 mei 1933 wordt Seattle overvallen door een sneeuwstorm. En in die dramatische nacht verdwijnt Vera's driejarige zoontje Daniel. In 2010 op exact dezelfde datum is er weer een sneeuwstorm en dat is voor de hoofdredacteur van de Seattle Herald aanleiding om journaliste Claire Aldridge een verhaal te laten schrijven over sneeuwstormen in mei. Claire heeft haar eigen problemen na het verliezen van haar kindje bij een tragisch ongeluk. Haar huwelijk is behoorlijk onder spanning komen te staan. Zal haar zoektocht naar het ware verhaal van de arme Daniel haar de rust brengen die ze zo nodig heeft? Een verhaal van twee vrouwen met zeer verschillende levens, die echter dichter bij elkaar blijken te staan dan ze ooit hadden kunnen vermoeden. Origineel concept. Qua stijl niet bijzonder, en ondanks dat de journaliste wel heel veel meevallers heeft bij het achterhalen van de waarheid, toch pakkend en meeslepend. Origineel, goed leesbaar, maar heeft ook wel wat dingen waar de schrijfster zich er gemakkelijk van af maakt, waardoor het mysterie wat oppervlakkig blijft. Van de Amerikaanse auteur verscheen eerder: 'Die avond aan het meer'*.

Specificaties

Nederlands | 9789022573204 | 302 pagina's

Titel Bloesem in de sneeuw : twee vrouwen, twee verschillende tijden. De verdwijning van een kind brengt hen samen
Auteur Sarah Jio
Secundaire auteur Harmien L. Robroch
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Boekerij, [2016]
Overige gegevens 302 pagina's - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Blackberry winter. - New York : Plume, 2012
ISBN 9789022573204
PPN 39812504X
Genre familieroman
Taal Nederlands