De schaduw van de stilte
Boek

De schaduw van de stilte ([2016])/ Philip Kerr, vertaling [uit het Engels]: Jan Pott

Bernie Gunther werkt als receptionist in een hotel in Saint-Jean en ontmoet de schrijver Somerset Maugham die gechanteerd wordt door Henning, een oude bekende van Bernie waardoor deze niets anders kan doen dan de schrijver bijstaan.

Aanwezigheid

Recensie

Het elfde boek in de Bernie Gunther reeks van de populaire Britse auteur (1956) die op eigen wijze werkelijkheid en fictie laat samenkomen aan de Franse Riviera, 1956. Een moegestreden Bernie Gunther werkt onder een valse naam als conciërge in het Grand-Hôtel du Cap-Ferrat in Saint-Jean dat zelfs in deze naoorlogse dagen nog steeds een zekere glamour heeft. Bernie mist zijn oude leven en uit verveling speelt hij bridge onder anderen met de beroemde schrijver William Somerset Maugham die gechanteerd wordt door Harold Henning, voormalig nazi-officier en verantwoordelijk voor de dood van velen. Het gaat om een foto uit 1937 van een groep naakte mannen onder wie de beruchte Russische spion Guy Burgess. Er volgt een kat-en-muisspel, waarbij Bernie zich toch laat overhalen om te getuigen tegenover de Britse geheime dienst om de 93-jarige Maugham te kunnen bijstaan, waardoor hij zijn eigen geheimen prijs lijkt te geven. De gebeurtenissen worden verteld door Gunther zelf op de bekende vlotte en beeldende manier waardoor de plot als het draaiboek voor een spannende film overkomt. Een prima boek voor de fans.

Specificaties

Nederlands | 9789022576663 | 368 pagina's

Titel De schaduw van de stilte
Auteur Philip Kerr
Secundaire auteur Jan Pott
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Boekerij, [2016]
Overige gegevens 368 pagina's - 23 cm
Annotatie Titelpagina vermeldt: Deel 11 met Bernie Gunther - Vertaling van: The other side of silence. - London : Quercus, 2016
ISBN 9789022576663
PPN 398125538
Genre thriller
Taal Nederlands