Frazzled
Boek

Frazzled mindfulnessgids voor geestelijk welzijn (maart 2016)/ Ruby Wax, vertaald [uit het Engels] door Janine Langeveld en Marie-Christine Ruijs

Overzicht van de wetenschappelijke fundering en praktische toepassing van mindfulnesstechnieken als oplossing voor de toestand van nerveuze uitputting en stress.

Aanwezigheid

Recensie

De auteur, bekend uit de media, studeerde na een carrière als comedian in Oxford af in de cognitieve therapie gebaseerd op mindfulness (MBCT). Ze werd bekend met 'Tem je geest' (2013), waarin ze beschrijft hoe mensen hun manier van denken kunnen veranderen en bewuster en gelukkiger door het leven kunnen gaan. 'Frazzled' is de term voor de toestand van nerveuze uitputting en stress waaraan veel mensen lijden. De kern van het boek is een zesweekse cursus waarin de principes van mindfulness in de praktijk worden aangeleerd en toegepast. Vooraf komen de fysiologische achtergronden van mindfulness aan de orde, waardoor de heilzame effecten wetenschappelijk verklaarbaar zijn. In het tweede deel wordt mindfulness vanuit diverse contexten benaderd, zoals relaties, gezin en pubers. Tot slot doet Wax minutieus verslag van haar stilteretraite en illustreert ze haar bevindingen met hersenscans. Een degelijk gefundeerd, maar vooral praktisch, prettig leesbaar en grappig boek, waarin de auteur het thema uit de zweverige hoek trekt en voor een breed publiek toegankelijk maakt.

Specificaties

Nederlands | 9789000350858 | 287 pagina's

Titel Frazzled : mindfulnessgids voor geestelijk welzijn
Auteur Ruby Wax
Secundaire auteur Janine Langeveld ; Marie-Christine Ruijs
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Houten : Spectrum, maart 2016
Overige gegevens 287 pagina's - illustraties - 22 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: A mindfulness guide for the frazzled. - Penguin Life, (c)2016
ISBN 9789000350858
PPN 400467194
Rubriekscode 172
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Mindfulness
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Mindfulness