De vreselijke twee
Boek

De vreselijke twee nog vreselijker ([2016])/ Mac Barnett, Jory John, geïllustreerd door Kevin Cornell ; vertaling [uit het Engels]: Merel Leene

De directeur van hun school weet niet hoe hij grappenmakers Mick en Nick kan stoppen en wordt ontslagen. De nieuwe directeur gaat proberen iedere vorm van lol en plezier volledig uit te roeien. Maar dan kent hij Mick en Nick nog niet. Met veel zwart-witillustraties. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De twee schavuiten Mick en Nick zitten op het 'Dutjebroek College voor Alles en Nog Wat'. Bijna iedere dag zetten ze daar de boel op stelten met een veelheid aan inventieve grappen. Ze hebben zelfs een grappenlaboratorium. Natuurlijk vinden niet alleen zijzelf alles onbedwingbaar komisch. Door hun klasgenoten worden ze zeer bewonderd, maar schooldirecteur Barsman jr. kan hen wel schieten. Vroeger was Barsman sr. directeur van deze school. Vanwege de wanorde ontslaat hij zijn zoon en neemt zelf de macht over. Hij gaat proberen iedere vorm van lol en plezier volledig uit te roeien. Dus: vooral geen grappen meer! Iedere grap wordt door de directeur volkomen genegeerd in de hoop dat het wangedrag daarmee uitdooft. Dat is net iets voor Mick en Nick. Verzet hiertegen is hun op het lijf geschreven. Ze willen de vroegere directeur weer aan het roer. Echter, dat kan alleen bereikt worden door een goeie grap te bedenken. En deze keer een héél goeie! Ook dit tweede deel* over de grappenmakers bevat humor van de bovenste plank voor jonge, ook minder gedreven lezers, ondersteund door vele komische zwart-witillustraties. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789000345977 | 219 pagina's

Titel De vreselijke twee : nog vreselijker
Auteur Mac Barnett
Secundaire auteur Jory John ; Kevin Cornell ; Merel Leene
Type materiaal Boek
Uitgave Houten : van Holkema & Warendorf, [2016]
Overige gegevens 219 pagina's - zwart-wit illustraties - 23 cm
Annotatie Vertaling van: The terrible two get worse
ISBN 9789000345977
PPN 398108625
Genre schoolverhaal - humoristische roman
Thematrefwoord Schoolleven ; Moppen ; Dorpsleven
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De vreselijke twee
Boek

De vreselijke twee (2015-...)

vol. 2
Uitgeleend
Mac Barnett