Bang voor de wolf
Boek

Bang voor de wolf ([2016])/ Véronique Caplain & Grégoire Mabire

Papa geit leest een lekker griezelig verhaaltje voor aan zijn kinderen, over een wolf. Tijdens het voorlezen horen ze vreemde enge geluiden, precies zoals in het verhaal. Maar er woont geen wolf in hun bos, toch? Prentenboek met expressieve kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Oscar en Violet vragen of papa geit een verhaaltje wil voorlezen. De kleintjes hebben een lekker griezelig boekje gevonden over een wolf want: 'Wij zijn graag bang'. Tijdens het voorlezen horen zij vreemde geluiden. Beide geitjes bibberen van schrik, maar papa stelt ze gerust. Er woont geen wolf in hun bos... toch? Prachtig, groot prentenboek over de kracht van de verbeelding. De geluiden in het verhaal - veroorzaakt door de sluwe wolf - ervaren papa en de kinderen geit ook in het echt. Papa gaat op zoek naar de oorzaak en vindt telkens een logische reden, bv. een klapperend raam of de postbode, maar langzamerhand stijgt de spanning ook hem naar het hoofd. Verhaal en werkelijkheid zijn vervlochten tot een spannend, herkenbaar en grappig geheel. De karakteristieke schilderingen die in grootte variëren van een dubbelpagina tot twee per bladzijde, zullen ieders hart veroveren. Houding, actie, emotie en sfeer zijn door de rake schetsen en kleurstelling goed getroffen. De tekst is onder, boven en in de prenten geplaatst, verdeeld in aparte alinea's. Eveneens is er gebruikgemaakt van typografische accentuering. Jammer van de woordkeus in de zin 'Allemaal de schuld van dat verdomde boek!', maar verder een heerlijk prentenboek. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044826623

Titel Bang voor de wolf
Auteur Véronique Caplain
Secundaire auteur Grégoire Mabire
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Clavis, [2016]
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Vertaald uit het Frans. - Colofon vermeldt: tekst: Véronique Caplain/illustraties: Grégoire Mabire - Vertaling van: Quand on parle du loup. - Namen : Éditions Mijade, (c)2015
ISBN 9789044826623
PPN 401236447
Genre griezelverhaal
Thematrefwoord voorlezen ; Angsten
Taal Nederlands