De groeten van de krijtjes
Boek

De groeten van de krijtjes ([2016])/ Drew Daywalt, Oliver Jeffers, vertaald [uit het Engels] door Koos Meinderts

Als Teun met zijn krijtjes aan het kleuren is, wordt een stapeltje ansichtkaarten bezorgd. Ze zijn gestuurd vanuit de hele wereld door ongelukkige krijtjes, die Teun de laatste jaren is kwijtgeraakt of vergeten. Prentenboek met handgeschreven ansichtkaarten en grappige kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 jaar.

Recensie

Als Teun op een dag met zijn krijtjes zit te kleuren wordt er een stapeltje vreemde ansichtkaarten bezorgd. Het blijken kaarten te zijn van krijtjes die om een of andere reden iets te klagen hebben. Er is iemand op gaan zitten, waardoor het krijtje gebroken is, de hond heeft een krijtje opgegeten en daarna weer uitgekotst en weer een ander krijtje is per ongeluk in de wasmachine terecht gekomen. Er zijn ook krijtjes die besloten de wijde wereld in te trekken, maar daar ondervonden hebben dat het voor een krijtje niet altijd makkelijk is. Schitterend vervolg op het met o.a. een Zilveren Griffel bekroonde prentenboek 'De krijtjes staken'*. De gereproduceerde ansichtkaarten vragen om interactief met het prentenboek bezig te zijn. Tekst en illustraties stimuleren de fantasie van kinderen en dragen ook bij aan de associaties die bepaalde kleuren hebben. Op de laatste illustraties over de hele spread komen alle krijtjes samen. De ansichtkaarten zijn in onregelmatige schrijfletters beschreven in de kleur van het betreffende krijtje. Van sommige kleurkrijtjes is een doorlopend verhaal in het geheel verwerkt, zoals de reis van het neonkrijtje. Uitstekende vertaling. Vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789026139918

Titel De groeten van de krijtjes
Auteur Drew Daywalt
Secundaire auteur Oliver Jeffers ; Koos Meinderts
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Uitgeverij De Fontein Jeugd, [2016]
Overige gegevens 38 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 26 cm
Annotatie Vertaling van: The day the crayons came home. - New York : Philomel Books, 2015 - Vervolg op: De krijtjes staken!
ISBN 9789026139918
PPN 398500673
Thematrefwoord Kleuren ; Vakanties
Taal Nederlands