Carry on
Boek

Carry on de opkomst en ondergang van Simon Snow ([2016])/ Rainbow Rowell, uit het Engels vertaald door Annelies Jorna & Ineke Lenting

Simon (18) is uitverkoren om het op te nemen tegen het monster Humdrum, dat de magische gemeenschap bedreigt. Maar Simon is vastbesloten om te genieten van zijn laatste jaar op de magische school Watford. Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Het was al snel duidelijk dat Simon Snow de krachtigste magiër van zijn generatie zou worden. Daarom wordt hij sinds zijn kindertijd getraind om het op te nemen tegen de Humdrum: een machtig monster dat de hele magische gemeenschap bedreigt. Toch is Simon ook een normale tiener met een relatie, een eigenzinnige beste vriendin Penny en een hatelijke kamergenoot Baz (die ook nog eens een vampier blijkt te zijn). Simon is vastbesloten om te genieten van zijn laatste jaar aan de magische school Watford. Maar wanneer hij Baz belooft om de moord op diens moeder te onderzoeken, komt Simons vertrouwde wereld langzaamaan op zijn kop te staan. De auteur is bekend door 'Eleanor & Park' en 'Fangirl'* (waarin Simon de boekenheld van de hoofdpersoon is). Een spannend, meeslepend en humoristisch verhaal dat zich afspeelt in een magische wereld die doet denken aan de Harry Potter-boeken. Ontluikende liefde krijgt een uitgesproken rol, wat het verhaal een zekere onschuld geeft. Met behulp van meerdere perspectieven en populair taalgebruik wordt meesterlijk een memorabel verhaal opgebouwd. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789000349395 | 499 pagina's

Titel Carry on : de opkomst en ondergang van Simon Snow
Auteur Rainbow Rowell
Secundaire auteur Annelies Jorna
Type materiaal Boek
Uitgave Houten : Van Goor, [2016]
Overige gegevens 499 pagina's - 22 cm
Annotatie Op titelpagina en omslag: Best of YA - Vertaling van: Carry on. - New York : St. Martin's Press, 2015
ISBN 9789000349395
PPN 398109125
Genre science-fiction
Thematrefwoord Magie ; Verliefdheid
Taal Nederlands