Rover gezocht
Boek

Rover gezocht ([2016])/ Udo Weigelt, met illustraties van Marieke Nelissen ; vertaald [uit het Duits] door Merel de Vink

De wachtmeester van Ignazie is ziek van verveling. Zijn vriend Finn gaat op zoek naar een rover in het gevaarlijke Noordrijk, zodat de wachtmeester wat te doen heeft. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In het piepkleine koninkrijk Ignazië, slechts één eiland groot, heeft de wachtmeester (opsporingsambtenaar) zo weinig te doen, dat hij depressief wordt. Finn, de jonge stalknecht, gaat in het gevaarlijke Noordrijk op zoek naar een rover om de wachtmeester wat te doen te geven. Finns zoektocht zorgt voor ontmoetingen met vriendelijke en echte rovers, heksenkraaien en een grote draak. Hij vindt meer dan waarnaar hij op zoek ging, leert ondertussen veel over de gevolgen van een onveilige samenleving en vooral over zichzelf. Het verhaal komt wat traag op gang, maar wanneer Finn eenmaal op weg is, wordt het steeds spannender. Door de introductie van magische wezens en de spannende situaties; verhaaltechnisch doordat de hoofdstukken heen en weer springen van Finn naar de situatie op het thuisfront. Vriendschap en opoffering zijn de thema's. Zeventien paginagrote sfeervolle kleurige aquareltekeningen onderbreken de soms volle bladspiegel. De schrijfstijl vraagt een grote leesvaardigheid door het woordgebruik en veel bijzinnen; het sprookjesachtige avonturenverhaal zelf is toegankelijk voor jongens en meisjes. Door het enigszins open einde lijkt een vervolg logisch. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789047706182 | 216 pagina's

Titel Rover gezocht
Auteur Udo Weigelt
Secundaire auteur Marieke Nelissen ; Merel de Vink
Type materiaal Boek
Uitgave Rotterdam : Lemniscaat, [2016]
Overige gegevens 216 pagina's - gekleurde illustraties - 23 cm
Annotatie Vertaling van: Achtung : Räuber gesucht!. - Frankfurt am Main : S. Fischer Verlag GmbH, (c)2013
ISBN 9789047706182
PPN 400640937
Genre sprookjes
Thematrefwoord sprookjesfiguren ; Zoektochten
Taal Nederlands