Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Rusland
Boek

Rusland ([2016])/ Anita Ganeri, vertaling [uit het Engels]: Karin Beneken Kolmer

Ben en zijn hond Polo maken een rondreis door Rusland. Ze bezoeken o.a. het diepste meer, de hoofdstad Moskou, eten soep van rode bieten en reizen door Siberie met de trein. Met grote foto's in kleur. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De subreeks 'Op wereldreis met Ben en Polo'* van de makkelijk lezen serie 'Lees-mij!' laat kinderen kennismaken met landen, in dit geval Rusland. In het boek staan de 'blogposts' van het jongetje Ben Blog en zijn nieuwsgierige hond Polo. Die gaan o.a. over de ligging, de hoofdstad Sint-Petersburg, de natuur en meer dan 100.000 rivieren, de taal, naar school gaan en het eten. Aan elk onderwerp is een tekst van ongeveer vijf zinnen in een grote letter gewijd. Daarbij staat een grote illustratieve kleurenfoto en enkele leuke weetjes die de tekst ondersteunen. Achterin is een lijstje met feiten opgenomen en een vijftal quizvragen waarmee de jonge lezer kan testen hoeveel hij/zij heeft onthouden. Verder wordt verwezen naar twee andere boeken en websites en is er een register. Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen. Het taalgeberuik is eenvoudig; iets moeilijkere woorden zijn vetgedrukt en worden toegelicht in de woordenlijst achterin. De verzorgde uitgave, oorspronkelijk Engelstalig (2015), is goed vertaald in begrijpelijk Nederlands. Niet uniek maar leuk en interessant voor nieuwsgierige kinderen. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789462021334 | 32 pagina's

Titel Rusland
Auteur Anita Ganeri
Secundaire auteur Karin Beneken Kolmer
Type materiaal Boek
Uitgave Zoetermeer : NBD Biblion, [2016]
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties, kaart - 25 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Russia. - Oxford : Raintree Publishers, (c)2016. - (A Benjamin Blog and his inquisitive dog guide)
ISBN 9789462021334
PPN 405000561
Rubriekscode Rusland 991
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Rusland
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Rusland

Relaties/Serie

Lees-mij!
Boek

Lees-mij! (2011-...)

vol.
Uitgeleend
Op wereldreis met Ben en Polo
Boek

Op wereldreis met Ben en Polo (2015-...)

vol. Rusland
Uitgeleend