Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
De kracht van de dino
Boek

De kracht van de dino ([2016])/ geschreven door dr. Phil Manning, geïllustreerd door Peter Minister ; vertaling [uit het Engels]: Irene Paridaans ; redactie: Madeleine Gimpel

Wie zal er winnen: een allosaurus of een stegosaurus? Lees hoe allerlei soorten dinosaurussen met elkaar vechten en welke wapens ze daarbij gebruiken. Met veel weetjes, vergelijkingen van dino's en veel kleurenfoto's. Vanaf ca. 10 jaar.

Recensie

Een allosaurus zet zijn tanden in de kop van een stegosaurus. Wie gaat winnen? Dit boek bevat zestien spreads met verhaaltjes over twee dinosaurussen in gevecht, gevolgd door een spread met informatie over beide soorten. Daarbij worden ook hun 'wapens' vergeleken, zoals hun kracht, intelligentie en snelheid. De uitkomsten van de gevechten staan achterin. Daar lees je bijvoorbeeld dat geen enkele dino het kon winnen van de T.rex. Het boek is chronologisch opgebouwd, met een tijdlijn boven aan de infopagina's. De verhaaltjes staan in een wit kader op paginagrote afbeeldingen waarbij de dino's in een natuurfoto zijn gezet. De dino's zelf ogen door de felle kleuren minder natuurlijk. Op de infopagina's staat de tekst in korte blokjes en bijschriften in duidelijke letters. Het informatiegehalte is hoog en de tekst is gericht op gevorderde lezers. Leuk zijn de fonetische noteringen van de namen, en de vergelijkingen met de grootte van een mens. Dit boek onderscheidt zich vooral van andere dinoboeken door de spannende invalshoek. Met woordenlijst en register. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789021561394 | 80 pagina's

Titel De kracht van de dino
Auteur Phil Manning
Secundaire auteur Peter Minister ; Irene Paridaans ; Madeleine Gimpel
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Kosmos, [2016]
Overige gegevens 80 pagina's - gekleurde illustraties - 30 cm
Annotatie Met index - Vertaling van: Dinosaur war. - London : Ticktock, 2014
ISBN 9789021561394
PPN 398124213
Rubriekscode 576
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dinosaurussen
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Dinosaurussen