Hiphop
Boek

Hiphop ([2016])/ Angela Royston, vertaling [uit het Engels]: Vrouwke Klapwijk ; bewerking en eindredactie: Monica Terpstra

Hiphop is meer dan dansen. Lees van alles over het ontstaan, de danspassen en de taal die erbij hoort. Met veel kleurenfoto's. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In de subserie 'Dol op dansen'* van Mijn eerste docu-boek wordt in dit deel aandacht besteed aan hiphop, een dansvorm voor jongeren waar een hele cultus aan opgehangen wordt. Daarom wordt niet enkel aandacht besteed aan het ontstaan in de jaren zeventig, maar ook aan de taal die hieraan gekoppeld is, de dansen, de verschillende vormen, dansgroepen maar o.a. ook de kleding. De informatie, steeds korte teksten, zijn gedrukt in een duidelijk kader en in een grote, stevige zwarte letter. Enkele moeilijke woorden worden achterin verklaard. De zinnen zijn soms lang en de woorden lastig, waardoor de serie niet geschikt is voor moeilijke lezers. Juist de combinatie met de kleurenfoto's zorgt voor een informatief geheel voor een jonge doelgroep. Achterin staan verwijzingen naar andere boeken met aanvullende informatie en ook websites. Er is veel aandacht voor de vormgeving rond dit voor de doelgroep actuele onderwerp. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461754837 | 32 pagina's

Titel Hiphop
Auteur Angela Royston
Secundaire auteur Vrouwke Klapwijk ; Monica Terpstra ; Cynthia Della-Rovere
Type materiaal Boek
Uitgave Etten Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2016]
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties - 23 cm
Annotatie Colofon vermeldt: ontwerp en illustraties: Cynthia Della-Rovere - Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Hiphop. - Capstone Global Library Ltd., (c)2013. - (Love to dance)
ISBN 9789461754837
PPN 399313133
Rubriekscode 791.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Hiphop
PIM Rubriek Sport en Spel
PIM Trefwoord Hiphop

Relaties/Serie

Mijn eerste docu-boek. Dol op dansen
Boek

Mijn eerste docu-boek. Dol op dansen (2016-...)

vol.
Uitgeleend