Energie
Boek

Energie ([2015])/ Richard en Louise Spilsbury, vertaling [uit het Engels]: ir. Kria Djoyoadhiningrat ; bewerking en eindredactie: Monica Terpstra ; illustraties: Capstone Global Library Ltd. en HL Studios

Wat is de snelheid van het licht? Waarom is duurzame, hernieuwbare energie zo belangrijk? Allerlei vragen over energie worden beantwoord, afgewisseld met drie doe-opdrachten. Met grote kleurenfoto's. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Wat is de snelheid van het licht? Waarom is duurzame, hernieuwbare energie zo belangrijk? Dit soort vragen over energie staan centraal in dit deel van de serie 'Basisboek science'*. In zeven hoofdstukken, variërend van twee tot acht bladzijden, wordt ook ingegaan op bijvoorbeeld chemische energie, het omzetten van brandstoffen in elektriciteit en de ontwikkeling van alternatieve brandstoffen. Overzichtelijke lay-out met tekstblokken en gekleurde kaders met weetjes, belangrijke ontdekkingen en toekomstontwikkelingen. De teksten worden ondersteund door veel grote kleurenfoto's en enkele schematische illustraties. In de tekst vetgedrukte moeilijke woorden worden in de vrij uitgebreide woordenlijst achterin nog eens uitgelegd. De lezer wordt regelmatig met je aangesproken, hetgeen de betrokkenheid verhoogt. Tussendoor staan drie stapsgewijs uitgeschreven experimenten waarmee de lezer zelf aan de slag kan. Qua vormgeving valt op dat in de kleurrijke en speelse lay-out veel illustraties en tekstblokken vrij schuin zijn afgedrukt. Aanwezig zijn nog een register en internetlinks. Leerzame uitgave voor op school (in de techniekles), maar ook voor thuis. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461753960 | 48 pagina's

Titel Energie
Auteur Richard Spilsbury
Secundaire auteur Louise Spilsbury ; Kria Djoyoadhiningrat ; Monica Terpstra
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2015]
Overige gegevens 48 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Energy. - Capstone Global Library Limited, (c)2014. - (Essential physical science)
ISBN 9789461753960
PPN 399313095
Rubriekscode 644
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Energie
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Energie

Relaties/Serie

Basisboek science
Boek

Basisboek science (2015-...)

vol.
Uitgeleend