Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Atletiek-kampioenen
Boek

Atletiek-kampioenen ([2016])/ Isabel Thomas, vertaling [uit het Engels]: Karin Beneken Kolmer

Wie wint de wedstrijd kogelstoten: een mens of een aap? En welk dier kan het verste springen? Ontdek welk dier de mens kan verslaan bij onderdelen van olympische atletiekwedstrijden. Met veel kleurenfoto's. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Bij de Olympische Spelen voor dieren zou de boomkikker goud winnen bij het verspringen. De chimpansee wordt kampioen kogelstoten en de struisvogel wint de marathon. In vijf hoofdstukken worden menselijke records bij vijf atletiekonderdelen vergeleken met de topprestaties van dieren. En dan blijkt de poema meer dan twee keer zo hoog te kunnen springen als het verspringrecord van mensen. Deze handzame uitgave over bijzondere kenmerken van dieren heeft een originele invalshoek die goed wordt uitgewerkt, compleet met medailleoverzicht per dierengroep. Deze inhoudelijk interessante materie is ook geschikt voor kinderen die technisch minder goed lezen. Het boek kreeg ook het keurmerk Makkelijk Lezen. De vormgeving is overzichtelijk met korte teksten van vijf tot acht regels in een grote letter, kaders met weetjes en kleurenfoto's (van sporters en dieren in actie) met bijschriften. Moeilijke woorden (vetgedrukt) worden toegelicht in een woordenlijst achterin. Met register en meer-wetenpagina. Maakt deel uit van de subserie 'Olympische dierenspelen' van de uitgebreide reeks 'Lees-mij!'*. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789462021372 | 32 pagina's

Titel Atletiek-kampioenen
Uniforme titel Atletiekkampioenen
Auteur Isabel Thomas
Secundaire auteur Karin Beneken Kolmer
Type materiaal Boek
Uitgave Zoetermeer : NBD Biblion, [2016]
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Animal athletics. - Oxford : Raintree Publishers, (c)2016. - (Animalympics series)
ISBN 9789462021372
PPN 405026870
Rubriekscode 592.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dieren
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Dieren

Relaties/Serie

Lees-mij!
Boek

Lees-mij! (2011-...)

vol.
Uitgeleend
Olympische dierenspelen
Boek

Olympische dierenspelen (2016-...)

vol.
Uitgeleend