Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Variatie en soorten
Boek

Variatie en soorten ([2016])/ Melanie Waldron, vertaling [uit het Engels]: Anja de Ridder ; bewerking en eindredactie: Kirsten de Pré ; illustraties: Capstone Global Library Ltd. en HL Studios

Waarom zien we er allemaal anders uit? Ontdek hoe planten en dieren in de loop der tijd veranderd zijn. En ook hoe ze zijn ingedeeld. Met drie doe-opdrachten en grote kleurenfoto's. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Aanwezigheid

  • Aanwezig
    8-14 jaar - 2e verd. - Liefde en Leven - Natuur en milieu BIODIVERSITEIT WALD

Recensie

Waarom zien we er allemaal anders uit? Hoe herkennen we levende wezens? Dit soort vragen over hoe planten en dieren in de loop der tijd zijn veranderd, staat centraal in dit deel van de serie 'Basisboek science'*. In zeven hoofdstukken, variërend van twee tot acht bladzijden, wordt ingegaan op o.a. de evolutie, de indeling van planten en dieren. Tot slot komt de toekomst aan de orde. Overzichtelijke lay-out met tekstblokken en gekleurde kaders met weetjes, belangrijke ontdekkingen en toekomstontwikkelingen. De teksten worden ondersteund door veel grote kleurenfoto's en enkele schematische illustraties. In de tekst vetgedrukte moeilijke woorden worden in de vrij uitgebreide woordenlijst achterin nog eens uitgelegd. De lezer wordt regelmatig met je aangesproken, hetgeen de betrokkenheid verhoogt. Tussendoor staan drie stapsgewijs uitgeschreven experimenten waarmee de lezer zelf aan de slag kan. Qua vormgeving valt op dat in de kleurrijke en speelse lay-out veel illustraties en tekstblokken vrij schuin zijn afgedrukt. Aanwezig zijn nog een register en internetlinks. Leerzame uitgave waarin de informatiedichtheid hoog is, vooral voor op school. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461753939 | 48 pagina's

Titel Variatie en soorten
Auteur Melanie Waldron
Secundaire auteur Anja de Ridder ; Kirsten de Pré
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2016]
Overige gegevens 48 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Variation and classification. - Capstone Global Library Limited, (c)2014. - (Essential life science)
ISBN 9789461753939
PPN 399313052
Rubriekscode 577.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Biologische diversiteit ; Evolutieleer
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Biodiversiteit

Relaties/Serie

Basisboek science
Boek

Basisboek science (2015-...)

vol.
Uitgeleend