Wat leeft er in de tuin?
Boek

Wat leeft er in de tuin? ([2016])/ John-Paul Wilkins, vertaling [uit het Engels]: Karin Beneken Kolmer ; bewerking/eindredactie: Corian Linnemans

Welke dieren en planten vind je in de tuin? Lees hoe o.a. pissebedden en slakken zich aanpassen aan deze habitat of leefomgeving. Met grote kleurenfoto's. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Dit informatieboek over planten en dieren in de tuin verscheen in de subserie 'Wat leeft daar?'* van de uigebreide reeks 'Mijn eerste docu-boek'. Ingegaan wordt op de begrippen habitat en microhabitat. Bij de planten gaat het over onkruid, zaadjes en nectar. Bij de dieren gaat het over prooi en roofdieren, waarbij regenwormen, kikkers, kruisspinnen, eekhoorns, lieveheersbeestjes, slakken, vossen en vleermuizen extra aandacht krijgen. Bevat tevens weetjes, tips, een verklarende woordenlijst, register en verwijzingen naar enige websites en boeken (van dezelfde uitgever). De korte tekst in een duidelijke letter is zakelijk en informatief. Er wordt veel meegedeeld, maar weinig uitgelegd. De teksten springen soms van de hak op de tak en de informatie is erg algemeen. De keuze van de tuindieren is wat de vos en eekhoorn betreft niet voor de hand liggend. Er zijn veel mooie kleurenfoto's opgenomen, waardoor het boek aantrekkelijk is om te bekijken. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar. Ook geschikt voor iets oudere kinderen die moeite hebben met lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789461754028 | 24 pagina's

Titel Wat leeft er in de tuin?
Auteur John-Paul Wilkins
Secundaire auteur Karin Beneken Kolmer ; Corian Linnemans
Type materiaal Boek
Uitgave [Etten-Leur] : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2016]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 23 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: What can live in the garden?. - Capstone Global Library, 2015
ISBN 9789461754028
PPN 398529647
Rubriekscode 578.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Tuinen; Dieren ; Tuinen; Planten
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Tuinen

Relaties/Serie

Mijn eerste docu-boek. Wat leeft daar?
Boek

Mijn eerste docu-boek. Wat leeft daar? (2016-...)

vol.
Uitgeleend