Karma van het beroepsleven
Boek

Karma van het beroepsleven werken aan de toekomst ([2015])/ Rudolf Steiner, vertaald [uit het Duits] door Marie-Paule Dehet en Elze Rens ; met een nawoord van Erna Trouw

Lezingen door de grondlegger van de antroposofie (1861-1925) over de veranderingen die de technische vooruitgang met zich meebrengt voor de mens in zijn beroepsleven.

Aanwezigheid

Recensie

Bundeling van een tiental voordrachten van Rudolf Steiner uit 1916 over de veranderingen die de technische vooruitgang voor de mens (in zijn beroep) betekent. Hij gaat hierbij in op de wetmatigheden vanuit het karma bij de mens. Aan de hand van de levensbeschrijving van Goethe legt hij uit dat alles in het leven met elkaar en met het meegebrachte uit vorige levens samenhangt; zo ook het beroep waarin men terechtkomt. De technische vooruitgang in die tijd (stoommachine) ziet hij als iets waartoe de mens zich op juiste wijze moet leren verhouden. De mens moet vanuit zijn gevoel betrokken blijven bij zijn werk en zich op geestelijk gebied verder scholen, zodat hij vanuit de verbinding met de geestelijke wereld een tegenwicht kan vormen ten opzichte van de steeds verder gemechaniseerde samenleving. Het boek bevat een inhoudsopgave, een nawoord van Erna Trouw waarin de betekenis van deze lezingen voor de huidige tijd wordt onderzocht en aantekeningen bij de tekst. Enige kennis van de antroposofie wordt verondersteld.

Specificaties

Nederlands | 9789060385784 | 311 pagina's

Titel Karma van het beroepsleven : werken aan de toekomst
Auteur Rudolf Steiner
Secundaire auteur Marie-Paule Dehet ; Erna Trouw
Type materiaal Boek
Uitgave Zeist : Vrij Geestesleven, [2015]
Overige gegevens 311 pagina's - 22 cm
Annotatie Met literatuuropgave - Vertaling gebaseerd op: Das Karma des Berufes des Menschen in Anknüpfung an Goethes Leben. - 6e druk. - Dornach : Rudolf Steiner Verlag, 2002. - (Rudolf Steiner Gesamtausgabe ; nr. 172)
ISBN 9789060385784
PPN 394094786
Rubriekscode 316.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Arbeid; Antroposofische visie
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Arbeid

Relaties/Serie

Werken en voordrachten
Boek

Werken en voordrachten (2011-...)

vol.
Uitgeleend
Rudolf Steiner