Tuin smakelijk!
Boek

Tuin smakelijk! praktische permacultuur voor potten-, moes- en bostuin ([2015])/ Vera Greutink, fotografie: Remco en Vera Greutink, Shera van den Wittenboer ; tekeningen: Vera Greutink

Richtlijnen in woord en beeld voor de inrichting en het onderhoud van tuinen en potten met eetbare planten volgens het principe van de permacultuur.

Aanwezigheid

Recensie

Verzorgde, aantrekkelijke uitgave waarin de schrijfster al haar ervaringen deelt die zij sinds de basisschool opgedaan heeft met het telen van eetbare planten en het verzamelen van wilde kruiden. En met het oprichten van bostuinen en nuttuinen in buurten. Tegenwoordig schrijft zij ook voor tuintijdschriften en geeft zij cursussen over de populaire permacultuur, die aan het behoud van ecosystemen wil bijdragen door onder meer zelf voedsel te produceren. Volgens dit principe teelt zij groenten, kruiden, fruit (ook aan struiken en kleine bomen) in potten en de volle grond. De gedetailleerde informatie hierover betreft onder meer de aanleg van de moestuin, het samenstellen van de grond en zaadwinning. Voor de beplanting adviseert zij veel verschillende soorten, die in Nederland verkrijgbaar zijn en gedeeltelijk nader beschreven worden. Het boek bevat veel duidelijke kleurenfoto's, enkele tuinontwerpen en een gecombineerd onderwerp- en plantenregister. Al geschikt voor de beginnende tuinier met zorg voor het evenwicht in de natuur, die minimaal over een balkon beschikt.

Specificaties

Nederlands | 9789062245420 | 239 pagina's

Titel Tuin smakelijk! : praktische permacultuur voor potten-, moes- en bostuin
Auteur Vera Greutink
Secundaire auteur Remco Greutink
Type materiaal Boek
Uitgave [Utrecht] : Uitgeverij Jan van Arkel, [2015]
Overige gegevens 239 pagina's - illustraties - 24 cm
Annotatie Met register
ISBN 9789062245420
PPN 397168187
Rubriekscode 638.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Biologisch tuinieren
PIM Rubriek Huis en Tuin
PIM Trefwoord Biologisch tuinieren