Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Barcelona & Catalonie
Boek

Barcelona & Catalonie (2016)/ Roger Williams, boekverzorging: de Redactie ; vertaling: Jaap Deinema, Dominique van der Lingen en Jacqueline Toscani ; bewerking: Gerard M.L. Harmans ; fotografie: Max Alexander, Mike Dunning, Heidi Grassley en Alan Keohane

Aanwezigheid

Recensie

In prachtige kleurenfoto's en -illustraties en met een overvloed aan kaarten en (perspectief)plattegronden worden Barcelona en Catalonië beschreven. Barcelona wordt wijk na wijk behandeld met veel dwarsdoorsneden van monumenten en gebouwen. Belangwekkende details worden bij die illustraties aangegeven. Dit alles vergezeld van openingstijden, metrostations en tips. Catalonië wordt van noord naar zuid besproken met veel aandacht voor de kustplaatsen en een stukje binnenland. Meer dan een reisgids lijkt deze gids op een (oppervlakkige) mini-encyclopedie. De grote hoeveelheid informatie zorgt er soms voor dat het onoverzichtelijk wordt. Kunst, cultuur en geschiedenis worden in het kort aangestipt. De gids wordt afgesloten met veel tips voor de reizigers en enkele lijsten van restaurants, cafés hotels en dergelijke. De tekst is over twee of drie kolommen verdeeld. Al met al een aantrekkelijke, visuele reisgids die veel mensen zal aanspreken. Met uitneembare stadsplattegrond. Kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789000341467 | 208 pagina's

Titel Barcelona & Catalonie
Uniforme titel Barcelona en Catalonië
Auteur Roger Williams
Instelling /De Redactie, Amsterdam
Secundaire auteur Jaap Deinema ; Gerard M.L. Harmans ; Max Alexander
Type materiaal Boek
Editie 19de herziene druk;
Uitgave Houten : Uitgeverij Unieboek|Het Spectrum bv, 2016
Overige gegevens 208 pagina's - illustraties - 23 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: Houten : Van Reemst, 2000 - Met register - Vertaling van: Barcelona & Catalonia. - London : Dorling Kindersley, (c)2015. - (Dorling Kindersley travel guides)
ISBN 9789000341467
PPN 393808009
Rubriekscode Spanje 995.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Catalonie; Reisgidsen ; Barcelona; Reisgidsen
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Spanje (Catalonië)