Washington, DC
Boek

Washington, DC (2016)/ Susan Burke en Alice L. Powers, auteurs: Susan Burke, Alice L. Powers, Jennifer Quasha, Kem Sawyer ; boekverzorging: de Redactie ; vertaling [uit het Engels]: Hester Colijn, Jaap Deinema, Ron de Heer en Jaqueline Toscani ; bewerking: Gerard M.L. Harmans

Aanwezigheid

Recensie

Dit deel uit de Capitool-reisgidsenserie is gewijd aan de hoofdstad van de Verenigde Staten, die jaarlijks miljoenen binnenlandse en buitenlandse toeristen trekt. De gids begint met suggesties voor een één-, twee-, drie- of vijfdaags bezoek, een overzicht van de geschiedenis en een opsomming van de tien belangrijkste bezienswaardigheden: het Witte Huis, het Capitool, Lincoln Memorial, het National Air and Space Museum, de begraafplaats Arlington, het Washington Monument, Kennedy Center, het Vietnam Veterans Memorial, de National Cathedral en de National Gallery of Art. Hierna volgt een agenda en vanaf pagina 42 een bespreking per buurt. Ook zijn er tips voor buiten het centrum opgenomen, drie wandelingen en uitjes in de omgeving. Met veel kleurenfoto's in alle formaten, driedimensionale overzichtstekeningen, opengewerkte tekeningen van gebouwen etc. De informatie, in klein lettertype, is compact en niet al te diepgravend. De hoogtepunten worden goed aangegeven door 'bezienswaardigheden in het kort' die met behulp van cijferaanduidingen op een kaartje staan aangegeven. Het boek besluit met praktische tips: accommodatie, restaurants, winkelen, amusement etc. Tot slot een register en metrokaart. Met losse, geplastificeerde stadsplattegrond.

Specificaties

Nederlands | 9789000342341 | 236 pagina's

Titel Washington, DC
Auteur Susan Burke
Instelling /De Redactie, Amsterdam
Secundaire auteur Alice L. Powers ; Hester Colijn ; Gerard M.L. Harmans
Type materiaal Boek
Editie 8ste herziene druk;
Uitgave Houten : Uitgeverij Unieboek|Het Spectrum bv, 2016
Overige gegevens 236 pagina's - illustraties, kaarten, plattegronden - 23 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: Houten : Van Reemst, 2001 - Met register - Vertaling van: Washington, DC. - London : Dorling Kindersley, (c)2015. - (Dorling Kindersley travel guides)
ISBN 9789000342341
PPN 393808068
Rubriekscode Verenigde Staten 996.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Washington (stad); Reisgidsen
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Verenigde Staten (Washington DC)

Relaties/Serie

Capitool reisgidsen
Boek

Capitool reisgidsen (1994-...)

vol. Washington DC
Uitgeleend