Drie, twee, een, Boris
Boek

Drie, twee, een, Boris (september 2015)/ Andrew Joyner & Aag Vernelen

Over een week is het sportdag. Boris en Fred doen erg hun best. Maar Eddie kan alles beter. Toch wil Boris winnen. Zal zijn plan werken? AVI-E3. Vanaf ca. 6,5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Volgende week is er sportdag op de school van varkentje Boris. Bij het oefenen tijdens de gymles doen Boris en zijn vriend Fred erg hun best, maar leggen het iedere keer af tegen Eddie, hun niet zo aardige klasgenoot. Ze balen; Fred wil niet altijd de laatste zijn en Boris wil niet dat Eddie alles wint. Ze besluiten te gaan trainen. Helaas is Fred op de sportdag flink verkouden en Boris lukt het steeds net niet om Eddie te verslaan. De laatste kans om te winnen is bij het rennen. Dat lijkt te lukken, maar Boris wil de zieke Fred niet als laatste laten finishen. Hij kiest er voor om samen met hem te finishen en verliest zo toch de wedstrijd. Net als Eddie trouwens. Het taalgebruik is afgestemd op beginnende lezers, AVI-E3. Het boekje is verlevendigd met vele kleurenillustraties die humoristisch zijn en wat karikaturaal aandoen. Achterin staan zeven invulvragen over het verhaal en tips om van je tuin een sportveld te maken. Zesde deeltje uit een serie eerste leesboekjes over Boris*. Op het rode omslag rent Boris met zijn vrienden. Zelf te lezen vanaf ca. 6,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789462344020 | 73 pagina's

Titel Drie, twee, een, Boris
Auteur Andrew Joyner
Secundaire auteur Aag Vernelen
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave [Kalmthout] : Abimo, september 2015
Overige gegevens 73 pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Colofon vermeldt: Vertaling: Aag Vernelen. - Vertaling uit het Engels - Vertaling van: Ready, set, Boris. - Melbourne : Puffin, (c)2011
ISBN 9789462344020
PPN 399024921
Genre sport
Thematrefwoord Wedstrijden ; Schoolleven
Taal Nederlands