Dit ben ik
Boek

Dit ben ik (2015)/ Liesbet Slegers

Een jongetje (ik-figuur) laat zien wat hij allemaal kan met zijn gezicht en met andere lichaamsdelen, welke kleren hij draagt en wie zijn allerliefste vriendjes zijn. Vierkant prentenboek met eenvoudige kleurenillustraties. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Recensie

Klein vierkant prentenboek met twee afgeronde hoeken en iets gewatteerd omslag over onderdelen van het gezicht, de lichaamsdelen, kledingstukken en 'vrienden' (familieleden en huisdieren) van een dreumes/peuter, de ik-figuur. Het is een bundeling van vier eerder in hardkartonnen uitvoering verschenen boekjes (2004). De vier rubrieken worden voorafgegaan door een felgekleurde 'titelpagina', met links de tekst en rechts een tekening. Het jongetje kijkt steeds naar de 'lezer' en wijst met zijn handjes alles aan, of laat zijn buik, schoenen, poes etc. zien. De eenvoudige, felgekleurde tekeningen zijn geplaatst tegen een witte achtergrond. Er is gewerkt met een duidelijke lichaamstaal, afsnijdingen en dikke, zwarte contourlijnen. Soms is de herkenbaarheid van de zintuigen vrij moeilijk. De drieregelige teksten zijn kort, vriendelijk en doordacht informatief. Ze zijn sterk herhalend, wat de betrokkenheid ten goede komt. De pagina's zijn van glad en stevig papier. Verzorgde, bruikbare kijk- en benoemuitgave in de serie 'Dit ben ik'*. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044822687

Titel Dit ben ik
Uniforme titel Mijn gezicht Mijn lichaam Kleertjes Vriendjes
Auteur Liesbet Slegers
Type materiaal Boek
Editie Tweede druk;
Uitgave [Amsterdam] : Clavis, 2015
Overige gegevens 58 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 17 cm
Annotatie Omslag vermeldt: Clavis peuter - Bevat: Mijn gezicht ; Mijn lichaam ; Kleertjes. - Oorspronkelijke uitgave: 2008 ; Vriendjes. - Oorspronkelijke uitgave: 2010 - 1e druk: (c)2014
ISBN 9789044822687
PPN 399292748
Thematrefwoord Lichaamsdelen ; Kleding ; Gezin ; Aanwijsboeken
Taal Nederlands