Before I go to sleep
DVD

Before I go to sleep ([2016])/ directed by Rowan Joffe

Een vrouw is door geheugenverlies de afgelopen twintig jaar van haar leven kwijt, maar ontdekt dat iemand in haar omgeving hierover liegt.

Aanwezigheid

Recensie

Psychologische thriller (2014) van Rowan Joffe (Brighton rock) naar de bestseller van S. J. Watson (vertaald als Voor ik ga slapen*). In de hoofdrollen Nicole Kidman, Mark Strong en Colin Firth. Christine wordt elke ochtend wakker in een vreemd bed naast een vreemde man. De man vertelt haar dan dat hij Ben heet, dat ze al 20 jaar getrouwd zijn en dat ze 47 is. Haar geheugenstoornis is het gevolg van een auto-ongeluk tien jaar geleden. Op advies van haar neuroloog houdt Christine een videodagboek bij, waardoor ze langzamerhand ontdekt dat ze niemand in haar omgeving kan vertrouwen. De reacties van de recensenten zijn meestal kritisch. Leslie Felperin (hollywoodreporter.com) geeft als 'bottomline': 'This decidedly average psychological thriller represents a missed opportunity.' Mark Kermode (theguardian.com) ziet veel 'silliness', maar vindt de acteurs 'top-notch' en 'it's solidly superficial. But it's an enjoyable shaggy dog story with a twist (...)'.

Specificaties

Engels | 5055201826619

Titel Before I go to sleep
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Rowan Joffe ; Nicole Kidman ; Colin Firth ; Mark Strong ; S J Watson
Type materiaal DVD
Uitgave [Utrecht] : Dutch Filmworks, [2016]
Overige gegevens 1 dvd-video (92 min.) - kleur, geluid, breedbeeld
Annotatie Acteurs onder andere: Nicole Kidman, Colin Firth, Mark Strong, Anne-Marie Duff. - Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Gebaseerd op een boek van S.J. Watson - Videoversie van de film: Groot-Brittannië, 2014
ISBN 5055201826619
PPN 400834650
Genre thriller - psychologische roman
Taal Engels