De zoon van een terrorist
Boek

De zoon van een terrorist een verhaal van keuzes ([2016])/ Zak Ebrahim met Jeff Giles, vertaling [uit het Engels]: Tijmen Roozenboom

Jeugdherinneringen van de auteur die opgroeide als de zoon van een vooraanstaande moslimterrorist, maar zelf niet radicaliseerde.

Aanwezigheid

Recensie

De zoon van terrorist El-Sayyid Nosair - die in 1990 de oprichter van de Joodse Defensie Liga, rabbijn Meir Kahane, doodschoot en vanuit de gevangenis de bomaanslag op het WTC in 1993 plande - verhaalt in dit boek over zijn problematische jeugd, het fanatisme van zijn vader en de stereotypen die hij hem had geleerd. Zijn wereldbeeld veranderde toen hij een joodse schoolvriend kreeg en in contact kwam met homoseksuelen. Toen bleek dat wat zijn vader hem bijbracht, niet overeen kwam met de realiteit. Ebrahim radicaliseerde dus niet en nam afstand van zijn vader, die hij al meer dan twintig jaar niet meer heeft bezocht in de gevangenis. Zijn jeugdervaringen hebben hem geleerd dat onverdraagzaamheid een keuze is, net als een keuze voor tolerantie en vrede. Een bijzonder boek met een boodschap. Het maakt inzichtelijk hoe kinderen van terroristen opgroeien en hoe moeilijk het is om uit dat verstikkende milieu los te komen. Gebonden uitgave in pocketformaat; normale druk.

Specificaties

Nederlands | 9789462981997 | 106 pagina's

Titel De zoon van een terrorist : een verhaal van keuzes
Auteur Zak Ebrahim
Secundaire auteur Jeff Giles ; Tijmen Roozenboom
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Amsterdam University Press, [2016] - Leuven : Davidsfonds Uitgeverij
Overige gegevens 106 pagina's - illustraties - 19 cm
Annotatie Vertaling van: The terrorist's son : a story of choice. - New York : Simon & Schuster, 2014. - (A TED Original)
ISBN 9789462981997
PPN 398018405
Rubriekscode 330.91
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Terrorisme ; Moslimfundamentalisme ; Terrorisme; Verenigde Staten; Verhalen ; Moslimfundamentalisme; Verenigde Staten; Verhalen
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Terrorisme