De hoefsmid van de Amish
Boek

De hoefsmid van de Amish ([2016])/ Mindy Starns Clark, Susan Meissner, vertaling [uit het Engels]: C. de Laat-Faber

Als Jake, amish, hoefsmid en paardenfluisteraar, Priscilla weer ontmoet nadat zij zes jaar afwezig is geweest, zet zij zijn leven fundamenteel op zijn kop.

Aanwezigheid

Recensie

De jonge Jake is amish, hoefsmid en paardenfluisteraar. Hij maakt afspraakjes met de vlotte Amanda, totdat Priscilla na zes jaar afwezigheid weer opduikt in Lancaster County. Priscilla is het tegenovergestelde van Amanda: moeilijk in de omgang, gauw beledigd of boos. Ze trekt zich het liefst terug bij de paarden. Na het overlijden van haar ouders heeft ze het erg moeilijk gekregen. Ze geeft zichzelf de schuld van de dood van haar moeder, maar is dat terecht? Met haar gedrag prikkelt ze Jake. Ze dwingt hem om over zijn eigen manier van leven en zijn verleden na te denken. Welke geheimen komen nog meer boven? Deel 2 in de serie 'De mannen van Lancaster County' (deel 1: 'De bruidegom van de Amish'*). Het is een makkelijk leesbare roman, tamelijk voorspelbaar in verloop en plot. Voor paardenliefhebbers is het een heel aantrekkelijk verhaal. De verzorging, aanpak en gedrag van allerlei paarden worden uitvoerig toegelicht en uitgemeten. Ze vormen het decor voor het alledaagse leven van Jake en Priscilla met zijn ups en downs. Voor de fans van amish boeken een originele aanwinst qua setting en hoofdpersonen.

Specificaties

Nederlands | 9789064512216 | 368 pagina's

Titel De hoefsmid van de Amish
Auteur Mindy Starns Clark
Secundaire auteur Susan Meissner ; C. de Laat-Faber
Type materiaal Boek
Uitgave Doorn : Uitgeverij Het Zoeklicht, [2016]
Overige gegevens 368 pagina's - 22 cm
Annotatie Keerzijde titelpagina vermeldt abusievelijk: Engelse uitgave: The Amish groom - Vertaling van: The Amish blacksmith. - Eugene, Orgeon : Harvest House Publishers, (c)2014
ISBN 9789064512216
PPN 400630168
Genre familieroman - protestants milieu
Thematrefwoord Amish
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De mannen van Lancaster County
Boek

De mannen van Lancaster County (2015-...)

vol. 2
Uitgeleend
Mindy Starns Clark