Istanbul
Boek

Istanbul (2016)/ auteurs: Rosie Ayliffe, Rose Baring, Barnaby Rogerson, Canan Silay, boekverzorging: de Redactie ; vertaling [uit het Engels] Johan de Bakker, Hester Colijn, Rob Enthoven, Ron de Heer en Marten van de Kraats ; bewerking: Gerard M.L. Harmans

Recensie

Istanbul is een imponerende stad en de vele foto's in deze luxe gids geven de lezer snel een indruk van wat te verwachten. Na een kaart en overzicht van de geschiedenis volgt een overzicht van de topattracties waaronder de Haghia Sophia, de Blauwe Moskee, het Topkapi-paleis en een boottocht over de Bosporus. Per stadsdeel worden de hoogtepunten goed aangegeven door 'bezienswaardigheden in het kort' die met behulp van cijferaanduidingen op een kaartje staan aangegeven. Het boek besluit met praktische tips: accommodatie, restaurants, winkelen, amusement etc. Het sterke punt van de Capitoolgidsen ligt op het visuele vlak: de vele kleurenfoto's in alle formaten, driedimensionale overzichtstekeningen, opengewerkte tekeningen van musea en paleizen, plattegronden van steden etc. De informatie, in klein lettertype, is compact en niet al te diepgravend. De suggesties voor dagtrips (Istanbul in vier dagen) zijn nogal vol gepland en trendy adressen ontbreken in de gids. Met register, uitklapbare omslag en losse stadsplattegrond.

Specificaties

Nederlands | 9789000341818 | 280 pagina's

Titel Istanbul
Auteur Rosie Ayliffe
Instelling /De Redactie, Amsterdam
Secundaire auteur Gerard Harmans ; Johan de Bakker
Type materiaal Boek
Editie 15de herziene druk;
Uitgave Houten : Uitgeverij Unieboek|Het Spectrum bv, 2016
Overige gegevens 280 pagina's - illustraties, kaarten, plattegronden - 23 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: Houten : Van Reemst, 1999 - Met register - Vertaling van: Istanbul. - London : Dorling Kindersley, (c)2015. - (Eyewitness travel guides)
ISBN 9789000341818
PPN 393808025
Rubriekscode Turkije 996.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Istanbul; Reisgidsen
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Turkije (Istanbul)

Relaties/Serie

Capitool reisgidsen
Boek

Capitool reisgidsen (1994-...)

vol. Istanbul
Uitgeleend