Het kleine draakje Kokosnoot
Boek

Het kleine draakje Kokosnoot het grote voorleesboek van heksen, draken en piraten (2015)/ Ingo Siegner, vertaling [uit het Duits]: Siska Lernout ; algemene redactie & bewerking: Catalina Steenkoop

Het kleine draakje Kokosnoot woont met zijn ouders op het Drakeneiland. Hoewel hij nog veel moet leren, is hij erg stoer en wil alles zelf ontdekken. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Het kleine draakje Kokosnoot woont met zijn ouders op het Drakeneiland. Hoewel hij nog veel moet leren, is hij erg stoer en wil alles zelf ontdekken. In zeven afgeronde hoofdstukken worden zijn avonturen beschreven, verduidelijkt door kleurige, speelse en humoristische illustraties die soms paginagroot zijn en soms klein, als toevoeging in de tekst. Alle platen zijn origineel en spreken tot de verbeelding. Op de schutbladen is een plattegrond van het Drakeneiland afgebeeld, zodat kinderen mee kunnen kijken waar. De tekst is toegankelijk voor kinderen vanaf ca. 6 jaar, want hoewel de tekst speels is kan de woordkeus soms moeilijk zijn, zoals luchtweerstand of territorium. Heerlijk voorleesboek dat door kinderen vanaf ca. 8 jaar ook zelf gelezen kan worden. Het draakje is bekend van enkele andere voorleesboeken en van een reeks kleinere boekjes om zelf te lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789059244498 | 111 pagina's

Titel Het kleine draakje Kokosnoot : het grote voorleesboek van heksen, draken en piraten
Auteur Ingo Siegner
Secundaire auteur Siska Lernout ; Catalina Steenkoop
Type materiaal Boek
Uitgave Mechelen : Bakermat, 2015
Overige gegevens 111 pagina's - gekleurde illustraties, kaart - 28 cm
Annotatie Vertaling van: Der kleine Drache Kokosnuss : ein Vorlese-Bilderbuch - München : cbj, (c)2002. - (Der kleine Drache Kokosnuss)
ISBN 9789059244498
PPN 400200902
Genre sprookjes
Thematrefwoord draken
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Het kleine draakje Kokosnoot
Boek

Het kleine draakje Kokosnoot (2014-...)

vol.
Uitgeleend
Ingo Siegner