Alles wat rijdt, rolt, vaart en vliegt
Boek

Alles wat rijdt, rolt, vaart en vliegt ([2015])/ illustraties van Magali Clavelet, vertaling [uit het Frans]: Marieke Hoogland

Allerlei rijdende, varende en vliegende voertuigen worden getoond, die terug te vinden zijn in de bijbehorende zoekplaat. Met illustraties in kleur. Vanaf ca. 3 t/m 5 jaar.

Recensie

Groot hardkartonnen aanwijsprentenboek met ronde hoeken, waarin een diversiteit aan transportmiddelen, ingezet door hulpdiensten, bij beroepsuitoefening, openbaar vervoer en gebruikt bij vrijetijdsbesteding en sport, op kleurrijke, kindvriendelijke wijze verbeeld wordt. De transportmiddelen zijn op grond van overeenkomstige doelen en functies geordend binnen negen thema's. Ook is er aandacht voor bv. bekendste vervoermiddel van enkele landen, enige futuristische transportmiddelen en voertuigen uit het verleden. Aan elk thema zijn twee naast elkaar liggende bladzijden gewijd. Boven aan elke linkerpagina staat het verbeelde thema vermeld met eronder zeven tot twaalf benoemde voertuigen, die ook te vinden zijn op de zoekplaat van het betreffende thema ernaast. Op het voorschutblad staat een aansporing om ook de negen hierop afgebeelde en benoemde figuren te ontdekken op alle grote zoekplaten. Meerdere gebezigde termen kunnen bij de doelgroep nog niet bekend zijn, zoals telescooplader, parapente, jetski en taxi-brousse. Gelet op formaat en gewicht, samen bekijken, benoemen en zoeken. Vanaf ca. 3 t/m 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025113049

Titel Alles wat rijdt, rolt, vaart en vliegt
Auteur Magali Clavelet
Secundaire auteur Marieke Hoogland
Type materiaal Boek
Uitgave [Haarlem] : Uitgeverij Holland, [2015]
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 33 cm
Annotatie Vertaling van: Mes premiers transport à découvrir. - Parijs : Editions AUZOU, (c)2015
ISBN 9789025113049
PPN 393660079
Rubriekscode 657
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Vervoermiddelen; Zoekboeken
PIM Rubriek Verkeer en Vervoer
PIM Trefwoord Voertuigen