Crimson Peak
DVD

Crimson Peak ([2016])/ directed by Guillermo del Toro

Een Amerikaanse vrouw volgt haar Engelse geliefde naar zijn vervallen familiehuis, waar ze te maken krijgt met angstaanjagende spoken en geesten die haar kwaad willen doen.

Recensie

Weelderige Amerikaanse horrorfilm en kostuumdrama (2015) in gotische stijl waarbij griezel en passie allebei net zo angstaanjagend zijn. Met Mia Wasikowska, Tom Hiddleston en Jessica Chastain onder regie van Guillermo del Toro (Pan's labyrinth). De verarmde Britse edelman Thomas Sharpe is op zoek naar geld voor zijn macabere landhuis Allerdale Hall. Edith, schrijfster van griezelverhalen, maar ook dochter van een rijke industrieel is derhalve de ideale bruid voor Thomas. Zijn zus Lucille is de sleuteldrager van de 'verboden ruimtes' in het huis en wringt zich tussen Thomas en Edith. Edith gaat op zoek naar de geesten die het huis bevolken. 'Met zijn talloze referenties verwijst Del Toro naar de tijd dat horror symbool stond voor verdrongen trauma's en onderdrukte verlangens', schrijft Floortje Smit (Volkskrant 15-10-'15) en geeft 3 sterren. 'Del Toro heeft zich altijd heen en weer bewogen tussen horror, sciencefiction en fantasy, genres waarin visuele effecten bijna per definitie de boventoon voeren. Voor Crimson Peak doet hij er nog een schepje bovenop. De geesten in de film zijn even eng als esthetisch, en ook Allerdale Hall is onweerstaanbaar mooi vervallen (...) En dan is de film ook nog eens razend spannend, vindt Gerhard Busch (Cinema.nl 14-10-'15) en geeft 4 sterren.

Specificaties

Engels | 5053083057459

Titel Crimson Peak
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Guillermo del Toro ; Mia Wasikowska ; Tom Hiddleston ; Jessica Chastain
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Universal Pictures, [2016]
Overige gegevens 1 dvd-video (ongeveer 119 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Mia Wasikowska, Tom Hiddleston, Jessica Chastain, Jim Beaver. - Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de film: Verenigde Staten, 2015
ISBN 5053083057459
PPN 400858142
Genre griezelverhaal
Thematrefwoord Spoken ; Engeland; 20e eeuw
Taal Engels