De mythe van de groene economie
Boek

De mythe van de groene economie (januari 2016)/ Anneleen Kenis & Matthias Lievens

Kritische analyse van de oorzaken en achtergronden van de huidige ecologische crisis, waarbij wordt gesteld dat deze niet kan worden opgelost zonder een diepgaande maatschappijverandering met meer sociale gelijkheid en democratie en minder marktwerking.

Recensie

Vanuit de overtuiging dat klimaatpolitiek stoelt op een bepaalde maatschappijvisie, maken de auteurs, milieuactivisten, duidelijk dat een duurzame toekomst niet kan zonder diepgaande maatschappijverandering, want binnen de logica van het kapitalisme is de ecologische crisis niet op te lossen. Na een schets van de verwevenheid van de klimaatcrisis met andere grote vraagstukken van onze tijd leggen de auteurs uit dat het tegengaan van klimaatverandering een maatschappijverandering veronderstelt. Aansluitend komen de grondoorzaken van de huidige ecologische crisis aan de orde. Na deze iets meer theoretische opstap volgt de ontrafeling van de groene mythe. De auteurs eindigen met een route die méér groen en minder economie oplevert, maar die route vraagt naast transitie ook revolutie gericht op sociale gelijkheid, meer democratie en minder markt. Een boeiende analyse van de klimaatcrisis, gepositioneerd in een maatschappijbreed kader. Deze nieuwe druk bevat een aantal correcties en er gaat aandacht uit naar nieuwe, recente ontwikkelingen.

Specificaties

Nederlands | 9789462670594 | 364 pagina's

Titel De mythe van de groene economie
Auteur Anneleen Kenis
Secundaire auteur Matthias Lievens
Type materiaal Boek
Editie 3e, herziene druk;
Uitgave Berchem : EPO, januari 2016
Overige gegevens 364 pagina's - 23 cm
Annotatie Omslag vermeldt: "Herziene uitgave, nieuw hoofdstuk klimaattop Parijs" - 1e druk: Berchem-Antwerpen : EPO, (c)2012. - (Paradigmaserie) - Met literatuuropgave
ISBN 9789462670594
PPN 400884305
Rubriekscode 614.61
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Milieueconomie
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Milieueconomie