Rare jongens, die Zweden
Boek

Rare jongens, die Zweden leven te midden van Zweedse (eigen)aardigheden (november 2015)/ Lineke Breukel, redactie: Anneke Koorn ; fotografie: Lineke Breukel

Een Nederlandse vrouw beschrijft de belevenissen van haar gezin na hun emigratie naar het platteland in het zuiden van Zweden.

Aanwezigheid

Recensie

Lineke Breukel emigreerde in 2012 met haar gezin naar het platteland van Zuid-Zweden. Ze beschreef die ingrijpende gebeurtenis in haar eerste boek 'Zweedse Buren'*. Inmiddels woont het gezin drie jaar op een afgelegen plek in de Zweedse bossen. Nu vertelt ze hoe het hen verder is vergaan in hun nieuwe leven. Het boek bevat vijfentwintig anekdotische, korte verhalen over hun zelfvoorzienende levensstijl en hun geleidelijke integratie in de kleine, agrarische gemeenschap. De konijnen graven zich uit hun hok, de buren slachten een koe, iedereen draagt overal een veiligheidsjas en op visite bij de buren moeten de schoenen uit. Hoeveel van je eigen gewoontes en waarden lever je in en hoe graag wil je erbij horen? Lineke Breukel vertelt over al die zaken in haar geheel eigen, eenvoudige schrijfstijl met ruim uitgesponnen en vaak sterk aangezette emoties, frustraties en opvattingen. Het eindresultaat lijkt toch vooral op een papieren versie van het populaire tv-programma 'Ik vertrek'. Lectuur voor potentiële landverhuizers.

Specificaties

Nederlands | 9789461851260 | 189 pagina's

Titel Rare jongens, die Zweden : leven te midden van Zweedse (eigen)aardigheden
Auteur Lineke Breukel
Secundaire auteur Anneke Koorn
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave Leersum : Uitgeverij Grenzenloos, november 2015
Overige gegevens 189 pagina's - 22 cm
ISBN 9789461851260
PPN 398552517
Rubriekscode Zweden 992
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Nederlandse emigranten; Zweden; Verhalen
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Emigratie

Relaties/Serie

Nederlanders over de grens
Boek

Nederlanders over de grens (2013-...)

vol.
Uitgeleend