Prinses Lillifee redt het eenhoornparadijs
Boek

Prinses Lillifee redt het eenhoornparadijs ([2016])/ door Monika Finsterbusch, tekst: Burkhard Nuppeney

Prinses Lillifee en haar eenhoorn Rosalie helpen drie kleine eenhoorns met hun zoektocht naar de magische steen. Alleen de magische steen kan het eenhoornparadijs redden van de ondergang. Groot prentenboek met zoetgekleurde illustraties en glitters. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De schrijfster is speelgoedontwerpster en bedacht in 2002 Prinses Lillifee. Inmiddels is dit een populaire serie geworden met zelfs een tv-serie, films, tijdschriften en musicals die allemaal gebaseerd zijn op deze sprookjesfiguur. De illustraties in dit groot formaat prentenboek zijn erg op meisjes gericht met de kleuren roze en nog eens roze en vooral veel glittertjes. Ze zijn getekend met o.a. kleurpotlood en waterverf en voorzien van kleurrijke, overdadig versierde randen. Op het omslag van roze textiel is een applicatie aangebracht waardoor de suggestie gewekt wordt dat je daar iets mee kunt doen, maar het is vooral een poëzieplaatje geworden. De tekst is vrij uitgebreid, maar het verhaal is heel eenvoudig. Prinsesje Lillifee gaat met haar witte eenhoorn mee met drie eenhoornveulens naar het eenhoornparadijs. Dat is op dat moment niet echt idyllisch, het paradijs lijkt tot de ondergang gedoemd. Er is te weinig zonlicht en daardoor verliezen de hoorns van de sprookjesachtige dieren hun glans. Samen met de eenhoorns gaan Lillifee en haar eenhoorn Rosalie op zoek naar de magische steen om het paradijs te redden. Aantrekkelijke uitgave vooral voor meisjes vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461448071

Titel Prinses Lillifee redt het eenhoornparadijs
Auteur Monika Finsterbusch
Secundaire auteur Burkhard Nuppeney
Type materiaal Boek
Uitgave [Veghel] : Image BooksTM, [2016]
Overige gegevens 30 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 31 cm
Annotatie Vertaald uit het Duits - Vertaling van: Prinzessin Lillifee rettet das Einhornparadies. - Münster : Coppenrath Verlag, 2016
ISBN 9789461448071
PPN 398551766
Genre sprookjes
Thematrefwoord Sprookjesprinsessen ; Queesten
Taal Nederlands