Het verhaal van Wout
Boek

Het verhaal van Wout (december 2015)/ concept: Camiel Scheer en David Madder, redactie: Jan Ruysbergh ; eindredactie: Katarina D'hooge ; coördinatie: Cleo Vandenbosch, Joni Verhulst & Anne-Sophie Moerman

De moeder van Wout wordt ziek en overlijdt. Door het verdriet drinkt zijn vader te veel. Gelukkig heeft Wout zijn vrienden. Vanaf ca. 12 jaar.

Recensie

Dit is het verhaal van Wout. Hij is een van de vijf vrienden die samen D5R vormen. D5R is een jeugdserie* die op Ketnet wordt uitgezonden. In dit boek wordt de geschiedenis van Wout verhaald. De ziekte en dood van zijn moeder, het verdriet van Wout, zijn broer en vader. Deze laatste kan zijn verdriet niet aan en raakt zijn baan kwijt door zijn drankprobleem. Veel ellende, maar Wout blijft positief. De serie, en dus ook het boek, wil probleemsituaties aankaarten waar jongeren mee te maken kunnen krijgen. Het verhaal blijft echter wat oppervlakkig. De emoties worden genoemd maar niet uitgediept. Een gemiste kans, gezien de intentie. Hulpverleningsinstanties worden wel genoemd. De chatberichtjes, briefjes en sms'jes zijn aardig, maar zorgen er niet voor dat je de personages beter leert kennen, zoals de achterflap aangeeft. Vanaf ca. 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789089315748 | 157 pagina's

Titel Het verhaal van Wout
Secundaire auteur Camiel Scheer ; Jan Ruysbergh
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Gent : Borgerhoff & Lamberigts, december 2015
Overige gegevens 157 pagina's - zwart-wit illustraties - 20 cm
Annotatie Uitgave in samenwerking met Ketnet
ISBN 9789089315748
PPN 400200260
Thematrefwoord Rouwproces ; Alcohol ; Gezin ; Vriendschap
Taal Nederlands

Relaties/Serie

D5R
Boek

D5R (2015-...)

vol.
Uitgeleend