Blockopedia
Boek

Blockopedia (juli 2015)/ geschreven door Alex Wiltshire, extra materiaal/redactie door Stephanie Milton ; illustraties door Joe Bolder en Theo Kennedy Cordner ; vertaling [uit het Engels] door Mariella Manfré

Overzicht van alle verschillende blokken in Minecraft, voorzien van alle kenmerken om zo optimaal te kunnen bouwen aan een virtuele wereld. Uitgave met zes hoeken en kleurenillustraties uit het spel. Vanaf ca. 10 t/m 16 jaar.

Recensie

Het eerste wat opvalt aan dit verzorgde boek is het bijzondere uiterlijk. Het boek heeft zes hoeken, waarmee een 3D-blok wordt gesuggereerd uit het computerspel Minecraft. Daarmee is het wel wat minder praktisch voor de boekenkast. Het handelsexemplaar zit dan ook in een rechthoekige doos*. Ook het binnenwerk is erg fraai; rijkelijk geïllustreerd op stevig papier. De opmaak is overzichtelijk waarmee de informatie goed tot zijn recht komt. Die bestaat uit het benoemen van de verschillende elementen uit de game, met alle bijbehorende kenmerken, om zo optimaal mogelijk te kunnen bouwen aan een virtuele wereld. Waar nodig wordt onderscheid gemaakt tussen de versies voor Xbox, PlayStation, pc en mobiel. Door de encyclopedische opbouw is dit niet echt een handleiding, maar meer een uitleg over spelonderdelen. Minecraft is onverminderd populair, maar de vraag rijst hoe groot de doelgroep voor dit boek werkelijk is. Het spel is goed proefondervindelijk te spelen en jongeren zullen voor verdieping eerder internetforums opzoeken dan dit lijvige werk raadplegen. Mensen die daar minder ervaring mee hebben, hebben met dit boek echter een handig naslagwerk. Vanaf ca. 10 t/m 16 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789030500841 | 307 pagina's

Titel Blockopedia
Auteur Alex Wiltshire
Secundaire auteur Stephanie Milton ; Joe Bolder ; Mariella Manfré
Type materiaal Boek
Editie Eerst druk;
Uitgave Amsterdam : JP Books, juli 2015
Overige gegevens 307 pagina's - gekleurde illustraties - 30 cm
Annotatie Titelpagina vermeldt tevens: Mojang - Oorspronkelijke Engelse uitgave: (c)2015
ISBN 9789030500841
PPN 391153005
Rubriekscode 621.8
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Minecraft (computerprogramma)
PIM Rubriek Sport en Spel
PIM Trefwoord Simulatiespelen

Relaties/Serie

Minecraft
Boek

Minecraft (2014-...)

vol.
Uitgeleend