Het grote knutsel- en speelboek
Boek

Het grote knutsel- en speelboek ([2015])/ Sabine Lohf, Nederlandse tekst [uit het Duits] van Kittie Markus

Vliegende tapijten weven of piratenschepen vouwen: zo'n honderd ideeen om te knutselen met papier, hout en vondsten uit de natuur worden stap voor stap uitgelegd. Met werkfoto's en grote kleurenfoto's van de knutsels. Met hulp vanaf ca. 4 jaar, zelfstandig vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Recensie

Vliegende tapijten weven of piratenschepen vouwen: meer dan honderd originele knutselideeën worden in dit opvallend kleurrijke boek beschreven. De werkstukken zijn ingedeeld op zeven basismaterialen, te weten papier, karton, hout, stof, klei, natuurvondsten en kurk. Elk werkstuk beslaat een dubbele bladzijde. Ze hebben soms speelse titels als sprookjesachtige bladfiguren, vingertheater (van klei) en een aardappel-karavaan. Bij elk werkstuk staat vaak een duidelijke stap-voor-stap instructie en kleine werkfoto's in kleur. Daarbij worden vaak nog onder meer tips gegeven in korte doorlopende teksten. De lettertypes zijn vrij klein. Voor elke bladzijde is een andere, veelal heldere kleur gekozen voor de achtergrond. Van het eindresultaat is er een paginagrote kleurenfoto opgenomen. Als de knutselwerkjes klaar zijn, kunnen ze worden gebruikt om bv. mee te spelen, er een verhaal bij te maken of er muziek mee te maken. De meeste, ook originele, werkstukken zijn eenvoudig te maken, soms met een beetje hulp van een ouder. Met hulp vanaf ca. 4 jaar, zelfstandig vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789051164800 | 160 pagina's

Titel Het grote knutsel- en speelboek
Auteur Sabine Lohf
Secundaire auteur Kittie Markus
Type materiaal Boek
Uitgave [Rijswijk] : De Vier Windstreken, [2015]
Overige gegevens 160 pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie In colofon: idee, concept en foto's: Sabine Lohf - Vertaling van: Das grobe Buch vom basteln un spielen. - Hildesheim : Gerstenberg Verlag, (c)2013
ISBN 9789051164800
PPN 393821021
Rubriekscode 624.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Handenarbeid
PIM Rubriek Hobby's
PIM Trefwoord Handenarbeid