Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Swoertje wroet in vroeger
Boek

Swoertje wroet in vroeger de grafheuvel ([2015])/ Masja en Nico Parlevliet, illustraties: Mikko Kriek, Nico Parlevliet, Masja Parlevliet ; foto's: gemeente Apeldoorn, universiteit Leiden, Nico Parlevliet ; tekst in krant blz. 38: Evert van Ginkel

Informatie over grafheuvels gecombineerd met een prentvertelling over Swoertje Zwijn, die in een oude grafheuvel belandt. Met collageachtige kleurenillustraties, kleurenfoto"s en tekeningen. Vanaf ca. 4 jaar, informatie vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Dit grote vierkante boek is een combinatie van fictie en non-fictie. De rechterpagina's vormen een prentvertelling over een zwijntje dat wroetend in het hol van Das belandt. Daar gebruikt Das attributen afkomstig uit het stenen tijdperk. Volgens professor Pier horen die spullen in een museum, dus ruilt Das ze voor moderne gebruiksvoorwerpen. Op paginagrote achtergrondfoto's van bos of aarde, zijn dik omlijnde dierfiguren geplaatst, evenals kleine foto's van voorwerpen uit het stenen tijdperk. In deze collageachtige illustraties staat een korte tekst in duidelijke, schreefloze witte letters. Op de linkerpagina's wordt informatie gegeven over grafheuvels in Nederland en wat daarin zoal gevonden is. Deze informatie staat op een achtergrond van ruitjespapier, zoals archeologen die gebruiken. Eenvoudige tekst in wisselend lettertype (o.a. cursief en quasihandschrift) met duidelijke kleurenfoto's en -tekeningen. Bevat internetlinks. Leuk boek, ontstaan uit een samenwerking tussen een archeologe en haar artistieke vader, om jonge kinderen op speelse wijze kennis te laten maken met een boeiend historisch onderwerp. Het informatieve deel is te gebruiken vanaf ca. 8 jaar. De prentvertelling is voor kinderen vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789089321244 | 40 pagina's

Titel Swoertje wroet in vroeger : de grafheuvel
Auteur Masja Parlevliet
Secundaire auteur Nico Parlevliet ; Mikko Kriek ; Evert van Ginkel
Type materiaal Boek
Uitgave [Dordrecht] : Parl Productions, [2015] - [Zwolle] : SPA uitgevers
Overige gegevens 40 pagina's - gekleurde illustraties - 30 cm
ISBN 9789089321244
PPN 396731465
Rubriekscode 930.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Nederland; Archeologie ; Opgravingen; Nederland ; Grafheuvels; Nederland
Trefwoord Veluwe
Grafheuvels
Archeologie; Paleolithicum
Archeologisch onderzoek
Prentenboeken
Jeugdliteratuur
PIM Rubriek Nederland
PIM Trefwoord Archeologie