Outlander
Boek

Outlander (de reiziger) (2020)/ Diana Gabaldon, vertaling [uit het Engels]: Annemarie Lodewijk

Wanneer een vrouw terug in de tijd wordt geplaatst, komt ze terecht in de wereld van de Schotse clans met hun intriges en oorlogen in de 18e eeuw, waar ze zich als buitenstaander moet zien te handhaven.

Aanwezigheid

Recensie

Een jonge, Engelse vrouw loopt kort na de Tweede Wereldoorlog tijdens een wandeling in de Schotse Hooglanden door een gespleten monoliet, die deel uitmaakt van een magische cirkel. Hierdoor komt ze terecht in het turbulente Schotland van 1743 en trouwt, om aan een wisse dood te ontsnappen, een vogelvrij verklaarde Sejot. Beiden worden opgejaagd door een sadistische kapitein van de Engelse dragonders, maar kunnen na tal van avonturen en in het besef dat de loop van de geschiedenis veranderd kan worden, een nieuw bestaan opbouwen. Een fascinerende historische roman, waarin de auteur liefde, seks, romantiek, spanning en avontuur tot een boeiend geheel heeft samengevoegd. Goede tekening van de historische achtergrond. Een meeslepend verhaal, eerste deel van de Reiziger-cyclus, intussen gevolgd door zes delen. Kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789022576960 | 736 pagina's

Titel Outlander : (de reiziger)
Uniforme titel De reiziger Outlander (de reiziger)
Auteur Diana Gabaldon
Secundaire auteur Annemarie Lodewijk
Type materiaal Boek
Editie Twintigste druk;
Uitgave Amsterdam : Boekerij, 2020
Overige gegevens 736 pagina's - 23 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: Amsterdam : eXperience-*M, 1999 - Vertaling van: Outlander. - New York : Delacorte Press, 1991
ISBN 9789022576960
PPN 398125570
Genre historische roman
Thematrefwoord Tijdreizen ; Schotland; 18e eeuw
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Reiziger-cyclus
Boek

Reiziger-cyclus (2003-...)

vol. 1
Uitgeleend
Diana Gabaldon