Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Tegen alle hindernissen
Boek

Tegen alle hindernissen ([2016])/ Nele Neuhaus, vertaald uit het Duits door Marieke Hoogland

Samen met haar vriendin Melike en buurjongen Tim traint Elena (13, ik-figuur) haar paard Fritzi stiekem voor springwedstrijden. Ze is verliefd op Tim, maar tussen hun families heerst al jaren vijandschap. Elena probeert erachter te komen waarom. Vanaf ca. 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De 13-jarige Elena (ik-figuur) woont op de Merelhof, de rijstal van haar ouders en grootouders, waar iedereen meehelpt bij de paarden. Als blijkt dat het bedrijf in zwaar weer verkeert, staat alles in het teken van de redding en verslechtert de sfeer in het gezin. Intussen krijgt Elena oog voor Tim (15), zoon van een rivaliserende stalhouder, hoewel dit door haar ouders strikt verboden is vanwege een familievete. Met hulp van Tim begint Elena aan de springtraining van haar voorheen kreupele paard Fritzi - in het geheim, want haar vader mag niets weten van Tim of de voortgang van Fritzi, die anders verkocht zal worden. Typisch paardenmeisjesboek met een prominente rol voor alternatieve geneeswijzen. Onderhoudend, maar doorspekt met een negatieve toon die weinig bijdraagt aan de verhaallijn: veel bitches en trutten en de relatie tussen Elena en haar broer bestaat uit louter vijandschap. Auteur is bekend van krimi's voor volwassenen en de paardenserie 'Charlottes droompaard'. Hoewel foutief spatiegebruik meer aandacht verdiend had, is het een mooie, verzorgde uitgave met leeslint. Eerste deel van de serie 'Elena, een leven voor paarden'. Vanaf ca. 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025113261 | 288 pagina's

Titel Tegen alle hindernissen
Auteur Nele Neuhaus
Secundaire auteur Marieke Hoogland
Type materiaal Boek
Uitgave Haarlem : Uitgeverij Holland, [2016]
Overige gegevens 288 pagina's - 23 cm
Annotatie Vertaling van: Gegen alle Hindernisse. - Stuttgart : Planet Girl, (c)2011. - (Elena : ein Leben für Pferde ; Band 1)
ISBN 9789025113261
PPN 397825323
Genre paarden/pony's
Thematrefwoord paarden ; Geheimen ; Verliefdheid
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Elena
Boek

Elena een leven voor paarden (2016-...)

vol.
Uitgeleend
Nele Neuhaus