De superpromoter
Boek

De superpromoter over de kracht van enthousiasme (december 2015)/ Rijn Vogelaar, redactie: Josien Moerman, Vertaal- en redactiebureau Am Rhein

Adviezen aan managers en ondernemers voor het inzetten van enthousiaste cliënten en medewerkers voor het in de markt zetten van nieuwe diensten en producten.

Aanwezigheid

Recensie

Superpromoters zijn erg betrokken bij een product, dienst, merk, winkel of firma, èn proberen enthousiast hun omgeving van hun voorkeur te overtuigen. Als trendsetter of opinieleider zorgen zij zo voor een grotere omzet/winst en gemotiveerd personeel. Antipromoters bereiken het tegenovergestelde door iets af te raden. De auteur onderbouwt deze marketing- en communicatievisie met ideeën uit de sociale psychologie en met onderzoek, gedaan met (ex-)collega's van Blauw Reseach en Philips. De onderliggende sociale processen zijn: sociaal volggedrag (aansluiten bij de beste/winnaar) en wederkerigheid (maken van een sociaal kosten- en batenoverzicht). Zij zorgen tevens dat er niet snel gewisseld wordt van voorkeur. HR-medewerkers en managers zouden daarom meer aandacht moeten hebben voor de positieve opmerkingen van enthousiaste èn betrokken klanten en medewerkers. Gewijzigd in deze tweede druk: soms herformulering van de tekst of andere cases, een aanvulling op de Net Promoter Score® (om tevredenheid beter te meten) èn uitbreiding van 'ODILIA' (een stappenplan voor samenwerking met superpromoters).

Specificaties

Nederlands | 9789089653031 | 288 pagina's

Titel De superpromoter : over de kracht van enthousiasme
Auteur Rijn Vogelaar
Secundaire auteur Josien Moerman
Type materiaal Boek
Editie Tweede herziene druk;
Uitgave Culemborg : Van Duuren Management, december 2015
Overige gegevens 288 pagina's - illustraties - 23 cm
Annotatie 1e druk: (c)2009. - (De nieuwe manager) - Met literatuuropgave, register
ISBN 9789089653031
PPN 394352580
Rubriekscode 369.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Uitbundigheid; Marketing ; Arbeidsmotivatie; Management
PIM Rubriek Bedrijf en Beroep
PIM Trefwoord Marketing