Let op | de inlogprocedure van je account is gewijzigd
Meer informatie
Echte winters
Boek

Echte winters het winterlandschap in de negentiende eeuw ([2015])/ Sebastiaan Cobelens, Michiel Plomp, Pieter Roelofs

Aandacht voor de winters in de 19de-eeuw en de invloed daarvan op het dagelijks leven, aan het genre van het winterlandschap in de19de-eeuw en aan de verbeelding van het wintervertier en het wedstrijdschaatsen.

Aanwezigheid

Recensie

Publicatie bij de gelijknamige tentoonstelling* in het Teylers Museum in Haarlem. In deze publicatie wordt voor het eerst aandacht besteed aan de tweede bloei van het geschilderde en getekende winterlandschap. In drie bijdragen door specialisten wordt aandacht besteed aan de winters van de 19e eeuw en de invloed daarvan op het dagelijks leven, aan het genre van het winterlandschap in diezelfde eeuw (door schilders als Van Strij, B.C. Koekkoek, Andreas Schelfhout, Jongkind, Anton Mauve, George Breitner en anderen) en aan de verbeelding van het wintervertier en het wedstrijdschaatsen. De brede aanpak van het onderwerp pakt goed uit: de lezer krijgt een goed beeld van alle aspecten van de negentiende-eeuwse winter. Interessant voor lezers met belangstelling voor 19e-eeuwse schilder- en tekenkunst en cultuurgeschiedenis. Met ruim tachtig afbeeldingen in kleur, en een lijst van tentoongestelde werken.

Specificaties

Nederlands | 9789068686913 | 111 pagina's

Titel Echte winters : het winterlandschap in de negentiende eeuw
Instelling /Teylers Museum, Haarlem
Secundaire auteur Sebastiaan Cobelens ; Michiel Plomp ; Pieter Roelofs
Type materiaal Boek
Uitgave Bussum : Uitgeverij THOTH, [2015] - Haarlem : Teylers Museum
Overige gegevens 111 pagina's - illustraties - 28 cm
Annotatie Uitgave ter gelegenheid van de gelijknamige tentoonstelling in Teylers Museum, Haarlem van 7 november 2015 t/m 6 maart 2016 - Met literatuuropgave, register
ISBN 9789068686913
PPN 394233204
Rubriekscode 738.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Winter; Landschapsschilderkunst; 19e eeuw; Tentoonstellingscatalogi
PIM Rubriek Beeldende kunst
PIM Trefwoord Landschaps-schilderkunst