Dageraad
Boek

Dageraad (2016)/ Erin Hunter, vertaald [uit het Engels] door Huberte Vriesendorp ; redactie: Catalina Steenkoop

De Tweebeners komen steeds dichterbij en vernietigen alles op hun pad, zelfs de Vierboom, de ontmoetingsplaats van alle Clans. De vier Clans besluiten gezamenlijk de gevaarlijke reis naar een nieuw thuis te ondernemen. Vanaf ca. 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Derde deel van de tweede serie 'Warrior cats'*, met als overkoepelende naam 'De Nieuwe Profetie'. Het verhaal neemt de lezer weer vanaf de eerste bladzijde mee, als blijkt dat de Tweebeners de Clans dicht genaderd zijn en alles vernietigen wat op hun pad komt. Zelfs Vierboom, de plek waar de Clans elkaar generaties lang hebben ontmoet, wordt omgezaagd. Er rest de Clans maar één ding: vluchten en opzoek gaan naar een nieuw thuis. Maar reizen ze apart of samen? En wie is dan de leider en waar moeten ze naar toe? Als de SterrenClan 'vertelt' dat ze de bergen over moeten trekken, begint een lange en gevaarlijke reis. Gelukkig reiken de Stamkatten uit de bergen hen een helpende hand. In dit knap en vlot geschreven boek doet de kattenwereld, qua gevoelens en levensavonturen, denken aan de mensenwereld: macht en hiërarchie, leiderschap en mentorschap, vriendschap en verraad, vertrouwen en angst ontrollen zich voor de ogen van de 'meegelokte' lezer. Met deze uitgave is de tweede serie nu op de helft. Volgende series zijn in de Verenigde Staten, het land van oorsprong, al langer uit dus liefhebbers kunnen uitzien naar nog veel uren leesplezier. Vanaf ca. 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059241893 | 393 pagina's

Titel Dageraad
Auteur Erin Hunter
Secundaire auteur Huberte Vriesendorp ; Catalina Steenkoop
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Fantoom, 2016
Overige gegevens 393 pagina's - 21 cm
Annotatie Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: 2013 - Vertaling van: Dawn. - Working Partners Limited, (c)2005. - (Warrior cats : the new prophecy ; b. 3)
ISBN 9789059241893
PPN 400916789
Genre dierenleven
Thematrefwoord Katten
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Katten

Relaties/Serie

Warrior cats. De nieuwe profetie
Boek

Warrior cats. De nieuwe profetie (2012-...)

vol. b. 3
Uitgeleend