Het Kasper kijk- en zoekboek
Boek

Het Kasper kijk- en zoekboek ([2016])/ Lars Klinting

Bevers Kasper en Flip zijn van alles kwijt. In de werkplaats zoeken ze gereedschap zoals de handboor en de zaag. Ook in het naaiatelier, de keuken en de tuinschuur zijn ze spullen kwijt. Groot hardkartonnen zoekboek met sfeervolle aquarellen. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Bever Kasper woont in een nogal rommelig huis. Hij heeft vriend Flip op bezoek. In dit grote kartonboek volgen we hen bij een speurtocht door het huis. Of het nu in zijn werkplaats is, de keuken, de tuinschuur of de naaikamer: overal zwerft gereedschap rond. Maar het beverduo zoekt in alle hoeken en gaten naar iets. Uiteindelijk zijn ze succesvol en wordt de speurtocht beloond. Reden voor een picknick en een gezellig boottochtje in een door Kasper in elkaar geknutselde boot. De Zweedse auteur (1948-2006) was van origine meubelmaker en interesseerde zich zeer voor werken met gereedschap. Elk verhaalfragment staat op een spread. De korte tekst staat in de illustraties en zijn uitgevoerd in kleurige aquarel en gouache. Bij elk tafereel staan acht details uit de illustraties in een cirkelvorm, met onderschrift, in een witte band onder de illustraties. Ze zijn bedoeld als zoekopdracht. Het zijn steeds voorwerpen die bij de verschillende ruimtes horen, zoals de heggenschaar en de laarzen in de tuinschuur of het speldenkussen en de naaimachine in het naaiatelier. Dus zoeken maar, net als Kasper en Flip! Eerder zijn zeven informatieve prentenboeken verschenen, waarin Kasper vertelt over o.a. de beroepen timmerman, schilder, kleermaker, fietsenmaker en tuinman. Vanaf c. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048312832

Titel Het Kasper kijk- en zoekboek
Auteur Lars Klinting
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, [2016]
Overige gegevens 16 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Omslagtitel. - Vertaald uit het Zweeds - Vertaling van: Castor titta och hitta! - Stockholm : Alfabeta Bokförlag, 2015
ISBN 9789048312832
PPN 398018456
Thematrefwoord Zoekboeken
Taal Nederlands