Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Opa Knoest en het paasverhaal
Boek

Opa Knoest en het paasverhaal ([2016])/ Frits Jongboom, geïllustreerd door Michel de Boer en Leontine Gaasenbeek ; redactie Dominique Beentjes-Schoenmaker

Opa Knoest viert samen met Ricky en Renske het paasfeest. Opa legt het paasverhaal uit aan de hand van een kleine rups die vlinder wordt. Prentenboek met stripachtige kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Ricky en Renske gaan naar opa Knoest. Ze nemen een rupsje mee als kadootje. Opa Knoest vertelt het verhaal van de palmtakken. Dat Jezus gevangen werd genomen en de doodstraf kreeg. Daarna werd Hij in een graf gelegd. Maar gelukkig bleef Hij niet dood. God heeft Hem weer levend gemaakt. Dat wordt met Pasen gevierd. Ricky en Renkse kijken naar het rupsje: die leek ook dood, maar bleek zich te ontpoppen tot een prachtige vlinder, die vrij in de lucht mag vliegen! Ook Jezus bleef niet op aarde, maar ging terug naar de hemel. Opnieuw een mooie vertelling over opa Knoest, die samen met Ricky en Renske weer een mooi avontuur beleeft. Dit keer wordt het verhaal van de dood en de opstanding van Jezus geïllustreerd aan de hand van een rups die een vlinder wordt. De stijl is heel toegankelijk, en de paginavullende illustraties zijn vrolijk en speels. Het betreft ietwat kinderlijke, naar striptekeningen neigende illustraties met leuke details en veel dieren. Ook verkrijgbaar als kleurboek. Zelfstandig deel uit de reeks prentenboeken rond Opa Knoest, zijn kleinkinderen en poes Snoezepoes. Een aanwinst voor gelovige kinderen vanaf ca. 4 jaar, om voor te lezen in de tijd voorafgaand aan Pasen.

Specificaties

Nederlands | 9789087820398

Titel Opa Knoest en het paasverhaal
Auteur Frits Jongboom
Secundaire auteur Michel de Boer ; Leontine Gaasenbeek ; Dominique Beentjes-Schoenmaker
Type materiaal Boek
Uitgave [Almere] : Buddy Books, [2016]
Overige gegevens 31 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
ISBN 9789087820398
PPN 400467216
Rubriekscode 227.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Paasverhalen
PIM Rubriek Feesten
PIM Trefwoord Paasverhalen