Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Kan niet bestaat niet
Boek

Kan niet bestaat niet verhalen en gedichten om mee te filosoferen : met uitgebreide praattips ([2015])/ Fabien van der Ham, met illustraties van Matty de Vries ; foto's: Gea Schenk, Fotalia, Fabien van der Ham ; redactie: Elsbeth de Jager

Mag je smakken als je bij de koning eet? Kunnen dromen echt worden? Dit zijn thema's die aan bod komen in zes korte verhalen en vijf gedichten. Ze zijn te gebruiken om voor te lezen en over te filosoferen. Met interactieve vragen en kleine kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 t/m 10 jaar.

Aanwezigheid

  • Uitgeleend tot: 04/06/2024
    8-14 jaar - 2e verd. - Liefde en Leven - Geestelijk leven FILOSOFIE HAM,

Recensie

Mag je smakken als je bij de koning eet? Kunnen dromen echt worden? Deze bijna vierkante uitgave bevat zes verhalen en vijf gedichten over dit soort thema's die als basis kunnen dienen om met kinderen inhoudelijk over te filosoferen. De sympathieke methodiek hanteert een helder en bruikbaar format. Een verhaal of gedicht dient als inleiding van een herkenbaar thema, waarna via een praktisch stramien verdere uitdieping volgt. Een bijzonder onderdeel is 'graafvragen', maar ook 'kind aan het woord' - dit zijn de vraagstellingen die er in filosofisch opzicht toe doen. Thema's die o.a. aan bod komen zijn: baas zijn, tafelmanieren, doorzetten, angst en wensdromen. De verhalen en de gedichten zijn vriendelijk van toon en kunnen worden ingezet voor een brede doelgroep. Kleine kleurenillustraties, zowel getekende als kleurenfoto's, vullen de teksten op inspirerende wijze aan. Met leerzame introductie. Uitgave in een breder repertoire van filosofie voor kinderen met praatplaatjes e.d. (zie ook: www.filosfiejuf.nl), van een productief en origineel auteur en educatief ontwerper. Aanrader voor school en thuis, met kinderen van ca. 4 t/m 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789081971744 | 72 pagina's

Titel Kan niet bestaat niet : verhalen en gedichten om mee te filosoferen : met uitgebreide praattips
Auteur Fabien van der Ham
Secundaire auteur Matty de Vries ; Gea Schenk ; Elsbeth de Jager
Type materiaal Boek
Uitgave [Groningen] : Fabien van der Ham, [2015]
Overige gegevens 72 pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
ISBN 9789081971744
PPN 396340687
Rubriekscode 478.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Filosofie; Kinderen
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Filosofie