Diep in het bos
Boek

Diep in het bos een sprookje (2015)/ Christopher Corr, vertaling [uit het Engels]: Maeike de Wolff-Russchen ; redactie, layout en zetwerk: Jaap Verheij

Muis geeft onderdak aan veel dieren in haar kleine houten huis, diep in het bos. Het is er gezellig en aardig vol. Dan klopt er een grote bolle beer aan! Prentenboek naar een Russisch volkssprookje met illustraties in ook fluorescerende kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Muis geeft onderdak aan het ene na het andere dier in haar gezellige kleine houten huis, diep in het bos. Samen genieten ze van muziek, zang en dans. Iedereen is gelukkig, totdat een grote beer aanklopt. Omdat het binnen vol is, gaat hij op het huis liggen, maar dan zakt het in elkaar. Fraai prentenboek met een navertelling van een oud Russisch volkssprookje (Teramok). Het is een heerlijk warm verhaal over plezier, vriendschap, ruimte maken voor elkaar en samenwerken. Samen bouwen ze een prachtig nieuw huis, groot genoeg voor iedereen! De kleurrijke gedetailleerde illustraties zijn van wisselende afmetingen. Het is een feest ze te bekijken, zo ook de schutbladen, vol beestjes, bloemen en blaadjes uit het bos. De relatie met folkloristische motieven is duidelijk, maar door het gebruik van fluorescerende kleuren, wordt de uitstraling tegelijkertijd hedendaags. De tekst met veel dialoog en herhalingen is prettig voor jonge kinderen en is afgedrukt onder, tussen of in een rustig deel van de afbeeldingen. Verzorgde uitgave (ruim A4-formaat) met mooi linnenlook omslag. Het is eenvoudig om een relatie met opvang van vluchtelingen te leggen. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789060387757

Titel Diep in het bos : een sprookje
Auteur Christopher Corr
Secundaire auteur Jaap Verheij ; Maeike de Wolff-Russchen
Type materiaal Boek
Uitgave Zeist : Uitgeverij Christofoor, 2015
Overige gegevens 32 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 31 cm
Annotatie Vertaling van: Deep in the woods. - London : Frances Lincoln Children's Books, 2015
ISBN 9789060387757
PPN 394094085
Rubriekscode Russisch 863
Taal Nederlands
PIM Rubriek Sprookjes en Volksverhalen
PIM Trefwoord Sprookjes