Belle et Sébastien ; Belle et Sébastien : l'aventure continue
DVD

Belle et Sébastien ; Belle et Sébastien : l'aventure continue ([2016])/ un film de Nicolas Vanier

Twee avonturen van het weeskind Sebastiaan die in de Alpen vriendschap gesloten heeft met een verwilderde hond, die hij Belle noemt. Vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

Verzamelbox met twee Franse verfilmingen, gebaseerd op het boek van Cécile Aubry (1965). Het verhaal begint in de zomer van 1943. De 8-jarige weesjongen Sebastiaan (Félix Bossuet), opgevoed in de Franse Alpen door de oude herder César (Tchecky Karyo), sluit vriendschap met een verwilderde hond die een bedreiging vormt voor de schaapskuddes. Dankzij de hond weet Sebastiaan, samen met zijn tante en andere dappere dorpsgenoten, Joodse vluchtelingen de grens met Zwitserland over te brengen. In deel 2 is het september 1945. Sebastiaan en zijn opa César wachten op de terugkeer van tante Angelina, die tijdens de laatste oorlogsjaren in het leger zat, maar dan komt het bericht dat haar vliegtuig is neergestort in de bergen. Sebastiaans opa vraagt aan een piloot om te helpen zoeken. De grote witte herdershond Belle speelt weer een belangrijke rol in het verhaal, er is een grote bosbrand en er komt een geheim over Sebastiaans vader en moeder naar boven. Het verhaal is meer op kinderen gericht dan het eerste deel. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Frans | 5412370820709

Titel Belle et Sébastien ; Belle et Sébastien : l'aventure continue
Uniforme titel Belle et Sébastien Het avontuur gaat verder Belle en Sebastiaan
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Nicolas Vanier ; Christian Duguay ; Felix Bossuet ; Tchecky Karyo
Type materiaal DVD
Uitgave Braine-l'Alleud : Belga Home Video, [2016]
Overige gegevens 2 dvd-video's (100, 107 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Felix Bossuet, Tchecky Karyo. - Frans gesproken, Nederlands ondertiteld - Gebaseerd op de roman van Cécile Aubry - Videoversie van de films: Frankrijk, 2014, 2015 - Nederlandse titel: Belle & Sebastiaan
ISBN 5412370820709
PPN 401045919
Genre dierenleven - avonturenroman
Thematrefwoord Honden ; Verzet
Taal Frans