Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Bridge of spies
DVD

Bridge of spies ([2016])/ directed by Steven Spielberg

In de Verenigde Staten tijdens het hoogtepunt van de Koude Oorlog in 1957 neemt een ervaren advocaat de verdediging op zich van een vermeende spion. De kans op een eerlijk proces is niet groot.

Recensie

Steven Spielberg regisseerde dit bekroonde Amerikaanse spionagedrama dat gebaseerd is op waargebeurde feiten. In 1957, tijdens de Koude Oorlog, neemt de Verenigde Staten een Russische spion (Mark Rylance) gevangen en benoemt de verzekeringsadvocaat James Donovan (Tom Hanks) tot zijn vertegenwoordiger. De spion is eigenlijk al veroordeeld door de CIA en het volk, maar de rechtschapen Donovan weet hem te behoeden voor de doodstraf. Als een Amerikaanse student in Rusland wordt gearresteerd, stelt Donovan een gevangenenruil voor en reist af naar Oost-Berlijn. Daar volgen spannende en verrassende gebeurtenissen. Spielberg werkte voor het scenario samen met de gebroeders Coen. Dit is volgens recensenten goed te merken in de vaak droogkomische dialogen. Verder is er veel lof voor de acteerprestaties van Hanks en Rylance, die o.a. een Bafta won voor Beste acteur in een bijrol. Ab Zagt (Algemeen Dagblad 26-11-'15) geeft 4 sterren en schrijft: 'Spielberg doet in Bridge of Spies de tijden van John le Carré herleven (...) een van de betere films die Spielberg de laatste jaren heeft gemaakt.' Won vele prijzen en nominaties, waaronder zes Oscarnominaties voor o.a. Beste film en zeven Baftanominaties.

Specificaties

Engels | 8712626081227

Titel Bridge of spies
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Steven Spielberg ; Tom Hanks ; Mark Rylance ; Alan Alda
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : 20th Century Fox Home Entertainment, [2016]
Overige gegevens 1 dvd-video (ongeveer 141 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Tom Hanks, Mark Rylance, Alan Alda, Amy Ryan. - Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de film: Verenigde Staten, 2015
ISBN 8712626081227
PPN 40079733X
Genre spionageroman
Thematrefwoord Koude oorlog ; Verenigde Staten
Taal Engels